Νέες εξελίξεις για την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό σε ρεβεγιόν στη Θεσσαλονίκη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρώτης ανάκρισης από την 5η τακτική ανακρίτρια κατά την οποία «δεν προκύπτει ομαδικός βιασμός στην σουίτα 602 του πολυτελούς ξενοδοχείου». Ο εισαγγελέας θα αναλάβει πλέον την υπόθεση, καθώς θα υποβάλλει την πρότασή του στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Η πλευρά της σκοπεύει να ζητήσει από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να προχωρήσει η υπόθεση και να πάει σε δίκη, ενώ έχει συντάξει λίστα με 20 παραβάσεις της Αστυνομίας και των ιατροδικαστικών Αρχών τις οποίες θα στείλει στο Συμβούλιο, σύμφωνα με το Mega. Η Γεωργία Μπίκα αναμένεται να ζητήσει εκ νέου ταυτοποίηση όλων των στοιχείων και αποτελεσμάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η 24χρονη υποστηρίζει πως στο πάρτι που την είχαν καλέσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχασε τις αισθήσεις της και αναφέρει ότι της χορηγήθηκε χάπι βιασμού. Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν επαλήθευσαν τους ισχυρισμούς της, οι οποίοι αντικρούονται και από τις καταθέσεις των μαρτύρων. Ελάχιστη ήταν κι η ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στο δείγμα ούρων.

Για την υπόθεση κατηγορείται ένας 27χρονος, που αρνείται την κατηγορία και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις, χωρίς τη συναίνεση της παθούσας.

Ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης, μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Super Κατερίνα”, ενώ αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις που αποκλείουν τον ομαδικό βιασμό. «Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση. Η ανάκριση κλείνει και η υπόθεση πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή που θα επιβληθεί. Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν ο φάκελος θα πάει στο ακροατήριο ή θα μπει στο αρχείο. Τα αιτήματα για εξέταση τρίχας και περαιτέρω διερεύνησης του DNA απερρίφθησαν από την ανάκριση.

Κατά την άποψή μας η υπόθεση θα πάει στο ακροατήριο όχι ως ομαδικός βιασμός αλλά ως βιασμός ενός κατηγορουμένου. Η ψυχολογία της Γεωργίας αυτή τη στιγμή είναι αυτή που θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε στη θέση της. Το πρόβλημά της συνεχίζεται, δεν επιλύεται. Θα επιλυθεί όταν βγει η οριστική απόφαση. Έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό κατά την άποψή της. Η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη. Ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό, αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα στο σώμα της. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο» ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πολιορκούν ασφυκτικά το Κίεβο – Νέα ανησυχία για το Τσερνόμπιλ

Κυρώσεις στη Ρωσία: 7+1 προϊόντα καθημερινής χρήσης με βάση το πετρέλαιο που θα ακριβύνουν και ίσως εκλείψουν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ποιες περιοχές της Ευρώπης καταφεύγουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες