Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Δημήτρης, ο 34χρονος Κρητικός από τα Μάλια που βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή πέφτοντας πάνω σε έναν αδίστακτο κακοποιό που τον πυροβόλησε στο κεφάλι έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι.

Όπως αναφέρει και το creta24.gr, το χειρουργείο πήγε καλά, οι γιατροί αφαίρεσαν τη σφαίρα και δηλώνουν αισιόδοξοι, αν και όπως πάντα συμβαίνει σε τόσο σοβαρούς τραυματισμούς και δύσκολες επεμβάσεις, επισημαίνουν ότι τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα.

Οι στιγμές που ακολούθησαν της επέμβασης στο Γεννηματάς ήταν άκρως συγκινητικές, με τους γονείς του Δημήτρη, που έχουν έρθει στην Αθήνα από την Κρήτη, να ξεσπούν σε κλάματα στο άκουσμα των καλών νέων.

Ευχάριστα, όμως, είναι τα νέα και για τους άλλους δύο τραυματίες από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς. Τόσο ο Γιάννης, αδερφός του Δημήτρη, όσο και ο φίλος τους, Φραγκίσκος, βγήκαν από τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου και μεταφέρθηκαν σε απλό θάλαμο.

Γκάζι: Νέο βίντεο από την αιματηρή συμπλοκή

Σοκάρουν οι εικόνες από την αιματηρή συμπλοκή στο Γκάζι, όπως αυτές δόθηκαν στην δημοσιότητα από κάμερα ασφαλείας την ώρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και πολύ πριν καταφθάσουν στο σημείο το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο 33χρονος Αλβανός συνεργός του πιστολέρο στο Γκάζι. Εν τω μεταξύ, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος του 33χρονου Αλβανού που φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης στο τζιπ, ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις νεαρούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Συγκεκριμένα, η κατηγορία που αντιμετωπίζει πλέον ο 33χρονος είναι συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο 33χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Ο συλληφθείς φέρεται να δήλωσε σοκαρισμένος από όσα έγιναν και να υποστήριξε ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που, όπως ανέφερε, τον εξύβρισε. Επίσης, ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε μαζί του όπλο.

Η συνήγορος του 33χρονου ανέφερε ο εντολέας της από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.