Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι και όσοι από την παρέα των Κρητικώνε είναι υγιείς, επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Ο 28χρονος Γιάννης -μικρός αδερφός του νιόπαντρου Δημήτρη που δέχθηκε σφαίρες- έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ηράκλειο προσπαθώντας να συνεχίσει τη ζωή του.

Ο Γιάννης βρίσκεται πλέον στο σπίτι του στα Μάλια, ο αδερφός του νοσηλεύεται σε καταστολή στην Αθήνα και ο φίλος τους Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε χειρουργείο στην γνάθο.

Ο Γιάννης είπε στην Κρήτη TV : «Νιώθω τυχερός που κατέληξα ζωντανός και δεν έπαθα ζημιά. Είναι η χειρότερη περιπέτεια της ζωής μου και θα συνεχίσει εφόσον ο αδερφός μου είναι μέσα στο νοσοκομείο και μέχρι να ξεχαστεί θα περάσουν χρόνια. Όλοι έχουμε το μυαλό μας στο Δημήτρη. Οι γιατροί μας είπαν ότι είναι εκτός κινδύνου αλλά η νοσηλεία του θα πάρει πολύ καιρό.

Για να ξυπνήσει το μίνιμουμ λένε οι γιατροί θα πάρει 10 μέρες γιατί είναι σε καταστολή. Η αγάπη που έχουμε εισπράξει είναι τεράστια. Είναι απίστευτα και μας έχουν συγκινήσει».