Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών για την ενθουσιώδη συναίνεση που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερώτημα μιας κυρίας για το αν θα «ξεδοντιάσει» τη Δικαιοσύνη, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον υποψηφίο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν τις εκλογές της Κυριακής, στις οποίες ο Κασσελάκης κονταροχτυπιέται με την Έφη Αχτσιόγλου, ο πρώτος έκανε μια ανάρτηση στο X (Twitter) απαντώντας στην ανακοίνωση των δικαστικών.

«Μόλις είπα ότι η δικαιοσύνη είναι ο μεγάλος ασθενής, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον μου.
Λυπάμαι για την πράξη.
Αλλά παράλληλα χαίρομαι που υπάρχει ακόμα το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών, που θεωρούσα ότι είχε αυτοκαταργηθεί εδώ και 4 χρόνια».

Εκτός της ανάρτησης, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε και την τελευταία του συνέντευξη πριν τις εκλογές της Κυριακής, στο MEGA, όπου έδωσε διευκρίνιση για την απάντησή του στην προτροπή της γυναίκας ως προς το πώς θα αντιμετωπίσει δημοσιογράφους και δικαστικούς.

Θέλει να τους «ξεδοντιάσει»;

«Φυσικά και όχι. Απάντησα σε ερώτηση ενός πολίτη που εξέφραζε την ανησυχία του για τις παθογένειες που υπάρχουν στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιογραφία. Νομίζω όλοι οι Έλληνες ξέρουμε τις παθογένειες που υπάρχουν. Για σένα προσωπικά (σ.σ. απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο), θέλω να κάνεις το λειτούργημά σου ως 4η εξουσία, χωρίς καμία επιρροή από το κράτος.

Το ίδιο θέλω και για τους έντιμους δικαστές. Να έχουν την πλήρη υποστήριξή του κράτους, για να μπορέσουν να κάνουν το λειτούργημά τους κι εκείνοι. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για τις παθογένειες που έχουμε και πρέπει να τις λύσουμε».

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, Αχτσιόγλου και Κασσελάκης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και φαίνεται πως θα οδηγηθούν ως αντίπαλοι σε δεύτερη Κυριακή εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ κι εκεί θα μετρήσει η προσέγγισή τους στους υπόλοιπους υποψηφίους, με τον Κασσελάκη να έχει δημιουργήσει ήδη αντιπαλότητα με τον Τσακαλώτο και τον Τζουμάκα.