Τα τελευταία του προγνωστικά στοιχεία για το νέο κύμα καύσωνα που έρχεται μετά το θερμοκρασιακό «διάλειμμα» της Δευτέρας, έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του OPEN, σήμερα, μια πιο ψυχρή αέρια μάζα έδωσε μικρή ανάσα από τον ακραίο καύσωνα και καθώς αυτή η δροσερή αέρια μάζα δημιουργεί μεγάλη πίεση, το αποτέλεσμα είναι η ενίσχυση των μελτεμιών.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν οι βοριάδες μέχρι και 8 μποφόρ, με τις ριπές να ξεπερνούν ακόμα και τα επίπεδα θυέλλης.

Στην Αττική σήμερα θα είναι εξαιρετικές οι καιρικές συνθήκες, όμως χρειάζεται προσοχή στο επίπεδο των ανέμων, καθώς ενισχύεται και εδώ το μελτέμι, με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούν μια ξηρή ατμόσφαιρα.

Αργά το μεσημέρι ο υδράργυρος θα είναι στους 38 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Την Τετάρτη θα κορυφωθεί το νέο κύμα καύσωνα που θα ξεκινήσει από αύριο Τρίτη, όμως τα καλά νέα είναι, όπως επανέλαβε ο μετεωρολόγος του OPEN, ότι δεν θα κρατήσει για πολύ.

Γρήγορα θα κινηθεί μια ψυχρή αέρια μάζα που θα προσπαθήσει να εκτοπίσει αυτές τις θερμές μάζες και θα δημιουργηθεί μεγάλη πίεση, αυξάνοντας και πάλι τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο ίδιος ωστόσο προειδοποίησε:

«Η πολύ θερμή αέρια μάζα, θα αφήσει πίσω της μια ιδιαίτερα θερμή και ξηρή ατμόσφαιρα.

Φανταστείτε όταν θα μπουν και πάλι οι βοριάδες, αργά το απόγευμα της Τετάρτης και μέσα στη νύχτα και θα ενισχυθοούν, πόσο εύκολο θα είναι να ξεκινήσει και να εξαπλωθεί μια πυρκαγιά».

Από την Πέμπτη θα μιλάμε για φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αναλυτικά η σημερινή του πρόγνωση: