Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μάνδρα, όπου τουλάχιστον τρία σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Παράλληλα, ακούγονται εκρήξεις από οικίες, ενώ ο αέρας είναι πάρα πολύ δυνατός. Πυκνός, μαύρος καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή. Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει και τη Νέα Ζωή, όπου οι φλόγες έχουν φθάσει στις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έχουν ήδη εκκενωθεί ο Άγιος Χαράλαμπος Μάνδρας και η Νέα Ζωή.

Ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για τον απόλυτο εφιάλτη. “Κινδυνεύει να μπει η φωτιά και στο κέντρο της πόλης της Μάνδρας. Κινδυνεύει να καεί το δάσος. Εκλιπαρώ για πυροσβεστικά, για εναέρια μέσα” τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Νέας Ζωής, Βασίλης Παπανικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η φωτιά μπήκε στον οικισμό. “Τώρα έχουν καεί ήδη δύο σπίτια από ότι πληροφορίες έχω. Στον οικισμό δεν έχουμε ούτε ένα εναέριο μέσο, ούτε επίγειο μέσο. Κανείς δεν έχει έρθει. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Και εμείς δεν είχαμε την απαίτηση να ρίξουν νερό μέσα στον οικισμό γιατί έτσι ειπώθηκε από κάποιους αρμοδίους. Όλο παρακαλάμε να ρίξουν νερό περιμετρικά ώστε να μην προχωρήσει φωτιά μέσα στον οικισμό” τόνισε.

Οι κάτοικοι είναι απελπισμένοι, σε άσχημη κατάσταση προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους. Ωστόσο ο πυκνός καπνός και η ένταση με την οποία προχωρά η φωτιά, δεν τους το επιτρέπει.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις για την παροχή βοήθειας στους πολίτες, ενώ γίνεται έκκληση από τις Αρχές για απομάκρυνση κατοίκων.