Αρνείται τις κατηγορίες ο 61χρονος από την Κοζάνη που φέρεται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την ηλικιωμένη μητέρα του, υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο 61χρονος συνελήφθη χθες κατηγορούμενος για μητροκτονία και όταν ερωτήθηκε από αστυνομικούς για τον θάνατο της μητέρας του είπε: «Δεν θυμάμαι τίποτα, δεν ξέρω, έτσι τη βρήκα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η ιατροδικαστής διαπίστωσε πως η ηλικιωμένη γυναίκα έφερε κάκωση θώρακος με πολλαπλά κατάγματα πλευρών αμφοτερόπλευρα και εσωτερική αιμορραγία (αιμοθώρακος αμφοτερόπλευρος). Η ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως είναι αδύνατο τα πολλαπλά κατάγματα των πλευρών, που εντόπισε, να προήλθαν από πτώση της 86χρονης.

Τα στοιχεία που τον «καίνε»

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η ηλικιωμένη έμενε μαζί του και στο σπίτι δεν είχε κανένας άλλος πρόσβαση, ούτε άλλοι συγγενείς, ενώ από την έρευνα που έγινε στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης. Αυτό το στοιχείο έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ισχυρισμό του συλληφθέντα, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπήκε… άγνωστο πρόσωπο στο σπίτι και να χτύπησε την 86χρονη. Επιπλέον, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ο θάνατος της γυναίκας καταγράφεται 15 ώρες προτού ο γιος της τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι η άτυχη γυναίκα είχε δυο ακόμη παιδιά, τα οποία ζουν στο εξωτερικό. Ο συλληφθείς ήταν παντρεμένος, όμως χώρισε πριν από χρόνια, ενώ έχει έναν γιο.

Το χρονικό

Την περασμένη Δευτέρα ο 61χρονος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ ότι η μητέρα του είναι αναίσθητη. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο θάνατός της οφείλεται σε βαρύτατες κακώσεις και ζήτησαν να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα είχε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και το πρόσωπο ενώ είχε και σπασμένα πλευρά από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Ο αργός και βασανιστικός θάνατός της προσδιορίζεται τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο γιος της συνελήφθη ως ο μόνος ύποπτος για τον φόνο της μητέρας του. Έμεναν μαζί σε ιδιόκτητη πολυκατοικία και κανένας άλλος δεν είχε μπει στο κτήριο. Ο άνδρας ήταν γνωστός στις Αρχές καθως δημιουργούσε συχνά προβλήματα εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ: “Ήταν άρρωστος, χρειαζόταν βοήθεια. Έπινε και δεν ήξερε τι έκανε. Έχανε τον έλεγχο” είπε κάτοικος.

Το πρωί της Τετάρτης, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με δόλο και πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.