Σε θρίλερ για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί η υπόθεση εξαφάνισης ενός πατέρα και του γιου του στη Λαμία. Πρόκειται για μία υπόθεση η οποία έχει σηκώσει στο πόδι τόσο την πόλη της Φθιώτιδας, όσο και την Άρτα, απ’ όπου κατάγονται οι δύο αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η εξαφάνιση των δύο ανδρών σε επαρχιακό δρόμο στη Λαμία, αφού αρχικά άφηνε την εντύπωση πως έχουμε να κάνουμε με κάποιο τροχαίο ατύχημα, το σενάριο αυτό αρχίζει ν’ αδυνατίζει. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι αστυνομικές Αρχές αρχίζουν να επεξεργάζονται σοβαρά την πιθανότητα να έχουν πέσει θύματα εγκληματικής ενέργειας.

Το τροχαίο και το εξιτήριο από νοσοκομείο

Θυμίζουμε πως ο 38χρονος Γ.Σ. είχε τραυματιστεί κατά την εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε στον δρόμο Τυμφρηστού – Καρπενησίου. Το ΕΚΑΒ επενέβη και μετέφερε τον 38χρονο στη Λαμία και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της πόλης.

Χρειάστηκε μάλιστα και η παρέμβαση ειδικών σωστικών μέσων, ώστε ν’ απεγκλωβιστεί ο άνδρας από το όχημά του, το οποίο είχε αναποδογυρίσει σε μία χαράδρα.

Οι γιατροί αφού πραγματοποίησαν όλες τις εξετάσεις στον 38χρονο και αφού προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, κάλεσαν τους συγγενείς του 38χρονου άνδρα. Κάπως έτσι, ο πατέρας του 38χρονου, ο 65χρονος Φ.Σ. έσπευσε από την Άρτα με το αυτοκίνητό του προκειμένου να παραλάβει τον γιο του.

Λαμία Τροχαίο
Το όχημα του 38χρονου όπως εντοπίστηκε μετά το τροχαίο στην περιοχή Τυμφρηστού – Καρπενησίου (Πηγή: lamiareport.gr)

Από τη Λαμία στην Άρτα και το τελευταίο στίγμα

Οι δύο άνδρες αναχώρησαν από τη Λαμία και κατευθύνθηκαν προς την πόλη της καταγωγής τους, την Άρτα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει ακολούθησαν δρόμο επαρχιακό, προσπαθώντας ίσως να περιορίσουν τα χιλιόμετρα που απαιτούνταν να κάνουν, ωστόσο είναι ένας δρόμος δύσκολος, με αρκετές στροφές.

Κάποια στιγμή, η οικογένεια των δύο ανδρών φέρεται να κάλεσε στο τηλέφωνο τους δύο ταξιδιώτες, οι οποίοι ενημέρωσαν τους δικούς τους πως περίπου σε δύο ώρες θα βρίσκονται στην Άρτα.

Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία των δύο ανδρών με οποιονδήποτε. Επιπροσθέτως η παραδοχή πως θα έφταναν σε αυτό το χρονικό διάστημα, έδωσε εκ των υστέρων στις Αρχές τη δυνατότητα να εκτιμήσουν την απόσταση που είχαν διανύσει οι δύο άνδρες από τη Λαμία προς την Άρτα.

Η μαρτυρία και η φρικτή υπόνοια

Παρά τις όποιες προσπάθειες να ανευρεθούν οι δύο άνδρες, οι έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της περασμένης Κυριακής (24/9) προέκυψε μία πληροφορία που ήθελε τους δύο άνδρες να βρίσκονται εν τέλει νεκροί έπειτα από ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα. Ωστόσο η Αστυνομία διέψευσε κατηγορηματικά αυτή την πληροφορία.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε μία νέα μαρτυρία να ταράξει για τα καλά τα νερά της υπόθεσης. Ένας κτηνοτρόφος μετέφερε σε εκπομπή του Alpha, πως η σύζυγός του συνάντησε έναν άνδρα στην ηλικία του γιου, ο οποίος επενέβαινε σε ένα όχημα. Επειδή το κοπάδι του ζευγαριού κτηνοτρόφων έκλεινε τον επαρχιακό δρόμο, η γυναίκα πλησίασε το όχημα προκειμένου να διώξει το κοπάδι και τα σκυλιά της. Παρατηρώντας μέσα στο αυτοκίνητο είδε έναν νέο άνδρα, τραυματισμένο και με αίματα στα χέρια και στο πρόσωπο. Μάλιστα φορούσε και κολάρο.

«Έφτασε ένα αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή. Τα σκυλιά γαύγιζαν και δεν μπορούσε να περάσει το αυτοκίνητο. Τότε πήγε η γυναίκα μου στο σημείο για να διώξει τα σκυλιά και τα ζώα, ώστε να περάσει το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο, μέσα ήταν ένας άντρας, γύρω στα 35 περίπου, και ήταν γεμάτος πληγές. Φορούσε κολάρο και είχε στα χέρια του πληγές, όπως κρατούσε το τιμόνι τα χέρια του ήταν γεμάτα αίματα», ανέφερε ο κτηνοτρόφος, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «είχε μια πληγή στον κρόταφο».

Το συγκλονιστικό στην υπόθεση όμως ήταν πως μέσα στο αυτοκίνητο δεν φαινόταν να υπάρχει συνοδηγός. Στο άκουσμα της συγκεκριμένης μαρτυρίας, τα τοπικά ΜΜΕ έσπευσαν να διασταυρώσουν την πληροφορία και όντως, για πρώτη φορά πληροφορήθηκαν πως στον 38χρονο χορηγήθηκε κολάρο, απότοκο του τροχαίου ατυχήματος στο οποίο ενεπλάκη την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου!

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, εύλογα γίνεται αντιληπτό πως ο οδηγός που συνάντησε η κτηνοτρόφος, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να είναι ο 38χρονος Γ.Σ.. Το γεγονός όμως πως δεν υπήρχε άλλος μέσα στο όχημα και πως ακόμη δεν υπάρχουν πουθενά ίχνη του 65χρονου πατέρα, προκαλεί πολλά ερωτηματικά, φέρνοντας τις Αρχές σε θέση να αρχίζουν να εξετάζουν το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Το περιστατικό με το κοπάδι σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι εκείνης της Τετάρτης στην περιοχή Δαφνοχώρι, η οποία είναι ορεινή και δύσβατη. Οι δύο κτηνοτρόφοι κατέθεσαν όλα όσα υποστήριξαν στην τηλεόραση του Alpha και στις αστυνομικές Αρχές, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (24/9) όταν η υπόθεση πλέον είχε φουντώσει για τα καλά και άρχισαν και εκείνοι να ενώνουν τα κομμάτια του παζλ.