Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν ο 49χρονος πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Λιαδέλης και ο 19χρονος γιος του από τον γάμο του με την τραγουδίστρια Σαμπρίνα για την συμπλοκή με πυροβολισμούς που σημειώθηκε έξω από μπαρ στο κέντρο του Βόλου, στο οποίο σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Καραγκιόζο εργαζόταν ο 49χρονος.

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης και ο γιος του βρίσκονται αντιμέτωποι με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης καθώς ενεπλάκησαν σε περιστατικό ξυλοδαρμού μετά από πυροβολισμούς με όπλο-ρέπλικα έξω από το κατάστημα εστίασης.

Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί συνολικά οκτώ άτομα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του Λιαδέλη και ο πρώην μπασκετμπολίστας και ο γιός του αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό και όλες τις εις βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες, ενώ δηλώνουν πως έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκιόζος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA:

«Αυτό που δηλώνουμε ξεκάθαρα είναι ότι ο κ. Λιαδέλης και ο γιος του, αρνούνται οποιαδήποτε σχέση και όλες τις εις βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες, έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και συνεργάζοται με τις αρχές. Διερευνάται, σε ό, τι αφορά τους έξι τους οποίους εγώ εκπροσωπώ, το ενδεχόμενο τελέσεως της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ένας πυροβολισμός έγινε προς τον αέρα και όλοι οι υπόλοιποι ήταν ευθείες βολές. Το γεγονός ότι ήταν κρότου λάμψης το περίστροφο δε σημαίνει ότι εκείνη την ώρα, όταν βλέπεις έναν να σε πυροβολεί, έχεις την αντίληψη ότι το περίστροφο είναι αληθινό ή ψεύτικο».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν δύο θαμώνες αλβανικής καταγωγής 23 και 26 ετών διαπληκτίστηκαν με άλλους πελάτες του μαγαζιού και αποχώρησαν. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν με ένα αυτοκίνητο και όταν περνούσαν έξω από το μπαρ ο ένας από τους δύο βγήκε από την ηλιοροφή και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα με όπλο ρέπλικα.

Όμως το περιστατικό δεν τελειώνει εδώ αφού λίγο αργότερα οι ίδιοι επέστρεψαν αυτή τη φορά με μία μοτοσικλέτα και πυροβόλησαν με το ίδιο όπλο κρότου, άλλες πέντε φορές. Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς της πλευράς του Λιαδέλη κάποιοι από τους πυροβολισμούς ήταν σε ευθεία βολή.

Τότε, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας ο γιος του και άλλα άτομα από το μαγαζί τους κυνήγησαν με τα αυτοκίνητά τους έως και την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας όπου οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα – αφού αντιλήφθηκαν ότι τους ακολουθούν.

Φτάνοντας και μέχρι να κατέβουν οι άνδρες τις ΕΛ.ΑΣ. οι δύο νεαροί ξυλοκοπήθηκαν καθώς ο ιδιοκτήτης του μπαρ, οι εργαζόμενοί του και ο πρώην μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Λιαδέλης φέρεται να τους κύκλωσαν και να τους επιτέθηκαν ενώ τις κινήσεις τους κατέγραψαν οι κάμερες του αστυνομικού μεγάρου. Αμέσως συνελήφθησαν, αφού πρώτα προκάλεσαν κάταγμα στο πρόσωπο και τραύμα στο μάτι του 26χρονου με το όπλο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα τους ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη και αποφασίστηκε η κράτησή τους μέχρι και την απολογία τους. Σημειώνεται πως η δίωξη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δίωξη για παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε στον 23χρονο και στον 26χρονο.