Ενισχύονται τα σενάρια που θέλουν τους έξι Τούρκους που εκτελέστηκαν στη Λούτσα να βρέθηκαν παγιδευμένοι», καθώς δημοσίευμα της τουρκικής Yeni Safak της Πέμπτης, υποστηρίζει πως στα θύματα εστάλη μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα 10 λεπτά πριν δολοφονηθούν.

Η Yeni Safak, υποστηρίζει ότι όταν οι έξι Τούρκοι έλαβαν το μήνυμα αυτό αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το σπίτι που είχαν νοικιάσει, χωρίς να γνωρίζουν ότι λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω θα τους έστηναν φονική ενέδρα, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα το γραπτό μήνυμα ανέφερε:

«Η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, φύγετε από το σπίτι άμεσα, θα σας σκοτώσουν».

Υπενθυμίζεται δε, ότι οι αστυνομικοί βρήκαν μηνύματα στα τουρκικά και επιχειρούν να διαπιστώσουν με ποιους μιλούσαν και εάν κάποιος τους είχε ενημερώσει ότι είχαν μπει στο στόχαστρο αντίπαλης εγκληματικής ομάδας. Εξετάζεται μάλιστα, εάν είχαν σταλεί από τον 32χρονο Τούρκο που συνελήφθη αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, μια ώρα μετά την εκτέλεση στην Λούτσα. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο 32χρονος ονομάζεται Süleyman D. και είχε διαβατήριο Πορτογαλίας.

Όπως επισημαίνει η Yeni Safak, ο 22χρονος Abdurrahman Tekru είχε φάκελο για 25 αδικήματα και 16 εντάλματα σύλληψης, ο 23χρονος Burak Tahmaz 32 αδικήματα και 6 εντάλματα σύλληψης, ο 24χρονος Ozan Kaan Tozlu 13 αδικήματα και δύο εντάλματα σύλληψης, ο 31χρονος Dorukhan Ersu Büyüktunç τρία αδικήματα και επτά εντάλματα σύλληψης, ο 24χρονος Ömer Kanza 6 αδικήματα και δύο εντάλματα σύλληψης ενω φάκελο στις τουρκικέ αρχές είχε και ο Barış Çağrı

Η ταυτότητα των 6

Οι έξι νεκροί στην Λούτσα ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από επικοινωνία και συνεργασία με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, ενώ στο περιστατικό χρησιμοποιήθηκαν 4 πυροβόλα όπλα.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα. Οι έρευνες συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό και τη δέουσα συστηματικότητα, για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.