Κομπίνα-μαμούθ είχε στήσει μία μεγάλη οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, με κύριο εκφραστή έναν 52χρονο ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης μίας εταιρείας Real Estate. Ο Έλληνας επιχειρηματίας μεσολαβούσε και συντόνιζε το μεγάλο κύκλωμα με σκοπό να «ξεπλένει» χρήμα που προέκυπτε από τη διακίνηση μεγάλων φορτίων ναρκωτικών.

Μόνο τους τελευταίους δέκα μήνες, η οργάνωση είχε νομιμοποιήσει το ιλιγγιώδες ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ! Ο Έλληνας επιχειρηματίας ο οποίος κατάγεται από την Αλβανία είχε κινήσει τις υποψίες των Αρχών καθώς δήλωνε πολύ λίγα έσοδα.

Έλληνας επιχειρηματίας

Την υπόθεση έφερε στην επιφάνεια το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, σε απόλυτη συνεργασία με την Europol, τις ολλανδικές Αρχές όπως και άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας που διέμενε στη Γλυφάδα, έπεσε… θύμα αιφνιδιαστικής εφόδου από τις Αρχές, οι οποίες τον συνέλαβαν δυνάμει ΕΕΣ.

Όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ σε σχετική ανακοίνωση ο 52χρονος Έλληνας επιχειρηματίας φέρεται ως ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος. Φέρεται δε, να χρησιμοποιούσε ακόμη και τα κρυπτονομίσματα προκειμένου να «ξεπλένει» το χρήμα και να το διοχετεύει εκ νέου στη διακίνηση ναρκωτικών.

Έλληνας επιχειρηματίας

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ και πως συνελήφθη ο 52χρονος Έλληνας επιχειρηματίας

«Κατόπιν πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα 52χρονος Έλληνας υπήκοος, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών.

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Έλληνας επιχειρηματίας

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα προερχόμενα από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ευρώ, δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά , δολάρια Αυστραλίας, ελβετικά φράγκα, λίρες Τουρκίας, Dirhams Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Rand Νοτίου Αφρικής.

Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής συνεχίζει τη συνεργασία με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές και με τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές της χώρας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί νομιμοποίησης εσόδων στην Ελλάδα προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Έλληνας επιχειρηματίας

Photo credits: ΣΔΟΕ, Δήμος Γλυφάδας