Με τη διαδικασία του αυτοφώρου δικάστηκε και καταδικάστηκε ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγη ώρα μετά το μακελειό στη Λούτσα με τους 6 νεκρούς.

Ο 32χρονος εντοπίστηκε από τις αστυνομικές Αρχές δύο ώρες και δέκα λεπτά μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών στη Λούτσα, με τους αστυνομικούς να του περνούν χειροπέδες καθώς ανακάλυψαν πως κατείχε 4 σφαίρες των 9 χιλιοστών και δύο πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης από την Πορτογαλία.

Έγκλημα στη Λούτσα
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Πρέπει να σημειωθεί πως ο 32χρονος αναχωρούσε από την Αττική με προορισμό τη Μυτιλήνη με εισιτήρια τα οποία είχαν εκδοθεί για λογαριασμό του από την Τουρκία. Το περιστατικό στη Λούτσα σημειώθηκε στις 18:20 της περασμένης Δευτέρας (11/9) με τα εισιτήρια να εκδίδονται στις 19:30 με σκοπό την εσπευσμένη αναχώρηση στις 21:00. Ο 32χρονος συνελήφθη στις 20:30.

Το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του 32χρονου Τούρκου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 11 μηνών. Βεβαίως, το πρόσωπο-κλειδί του περιστατικού στη Λούτσα εξακολουθεί να κρατείται από την Ασφάλεια, με τον κλοιό να στενεύει γύρω του. Οι Αρχές επιμένουν στην ανάκρισή του, προσπαθώντας ν’ αποσπάσουν πληροφορίες για το μακελειό στη Λούτσα. Ο ίδιος όμως, κατά πληροφορίες φαίνεται πως δεν είναι συνεργάσιμος.

Η προδοσία στη Λούτσα

Το σενάριο που κυκλοφορεί το τελευταίο 24ωρο, θέλει τον 32χρονο Τούρκο να είναι εκείνος ο οποίος παρέσυρε τα έξι θύματα στο σημείο όπου βρέθηκαν νεκροί. Το σενάριο αυτό ελέγχεται, αν και είναι πιθανό ο 32χρονος ν’ αποτελεί άμεσο μέλος της συμμορίας των εκτελεστών και ενδεχομένως ν’ ανήκε σε κάποια ομάδα υποστήριξης.

Λούτσα, δολοφονία

Η ουσία είναι πως νέες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια και αποδεικνύουν πως οι δράστες γνώριζαν πως η ομάδα των έξι αναμενόταν ν’ αναχωρήσει από το τελευταίο κρησφύγετο που στο οποίο είχαν καταλύσει. Πρόκειται για ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στη Λούτσα και συγκεκριμένα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που βρέθηκαν νεκροί. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο εκμισθωτής των θυμάτων, την περασμένη Δευτέρα έληγε η περίοδος παραμονής τους στο εν λόγω σπίτι.

Λούτσα
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Κλείσανε από Δευτέρα με Δευτέρα. 4 Σεπτεμβρίου με 11, Δευτέρα με Δευτέρα. Πληρώσανε μέσω του Airbnb προτού έρθουνε, έτσι γίνεται προπληρωμή. Παραλάβαν τα κλειδιά δύο άτομα. Το πόσοι ήταν μετά δεν το γνωρίζουμε γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα.

»Όταν παραλάβαν τα κλειδιά από την αδελφή μου ήταν δύο άτομα. Ήταν ευγενείς, καλοντυμένοι σχετικά και μιλούσαν αγγλικά λίγο σπαστά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι γιατί κάτι τέτοιο έλεγε το κλείσιμο, ότι είναι τουρκικής καταγωγής, κάτι τέτοιο. Γενικά πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο Airbnb», δήλωσε στην εκπομπή Live News του Mega, o ιδιοκτήτης του σπιτιού.