Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή ομολογιακής έκδοσης 7ετούς διάρκειας της εταιρείας Mytilineos στην αγορά σταθερών τίτλων εισοδήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μέσω της ομολογιακής έκδοσης, που θα έχει διάρκεια επτά ετών και δεν συνοδεύεται από παροχή εξασφαλίσεων, η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αξιοποιήσει για αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού (έως 255 εκατ. ευρώ) και κάλυψη λειτουργικών αναγκών.

Το εύρος απόδοσης του ομολόγου ορίστηκε από τους συντονιστές – αναδόχους μεταξύ 4% και 4,5%. Αν η ζήτηση περιοριστεί κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ ή έκδοση θα ακυρωθεί αλλά όλα δείχνουν ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για άντληση 500 εκατ. Ευρώ.

Το γιατί τώρα, το ανέλυσε ενδελεχώς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Mytilineos: «γιατί ο χρόνος είναι ενδεδειγμένος, καθώς έχουν προηγηθεί τα αποτελέσματα των εκλογών και πλέον επικρατεί επιχειρηματική ηρεμία».

«Παγωμένη» παρέμεινε για περισσότερο από ένα χρόνο, η εσωτερική αγορά εταιρικών ομολόγων- τελευταίο εγχείρημα της ναυτιλιακής Capital PLP Shipping Holdings (μέλος του ομίλου Capital Maritime- συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη).

Τη σημασία του εγχειρήματος για την εμβάθυνση της αγοράς εταιρικών ομολόγων την δίνει ο ισχυρός άνδρας της Mytilineos Ευάγγελος Μυτιληναίος λέγοντας πως «έχουμε δώσει το σήμα και θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες» με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εγχώρια επιχειρηματικότητα σε περίοδο-μακροχρόνιας- ανόδου των επιτοκίων/όλο και ακριβότερου κόστους χρήματος.