Κάτι περισσότερο από ένας χρόνος έχει περάσει από το βράδυ που δέχθηκε επίθεση δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός, με το περιστατικό να σοκάρει ολόκληρη τη χώρα, να προβληματίζει τις Αρχές και να θέτει σε συναγερμό την κυβέρνηση.

Με τη δίκη να βρίσκεται σε εξέλιξη και τους φερόμενους ως δράστες να φλερτάρουν με πολυετή φυλάκιση, τα πράγματα αντί να βαίνουν προς εκτόνωση, γίνονται χειρότερα. Το ένα οπαδικό επεισόδιο διαδέχεται το άλλο το τελευταίο διάστημα και όλα όσα συνέβησαν την Τετάρτη στη Νέα Ερυθραία προκαλούν έντονη ανησυχία.

Ομάδα 20-30 ατόμων, νεαρών σε ηλικία, επιτέθηκε αρχικά σε έναν 16χρονο και τον φίλο του που βρίσκονταν σε περίπτερο κοντά στην πλατεία Αγίας Ματρώνης. Αφού τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της ΑΕΚ, ομάδας της οποίας τα διακριτικά είχε στη μπλούζα του, ανέβηκαν στα μηχανάκια και τα αυτοκίνητά τους και πήγαν προς την πλατεία όπου και επιτέθηκαν στην παρέα του, κρατώντας στα χέρια μαχαίρια, στυλιάρια και τσεκούρι!

Οι δράστες χτύπησαν έναν 19χρονο κι έναν 17χρονο στο κεφάλι και τράπηκαν σε φυγή ωστόσο περιπολικό της ΟΠΚΕ καταδίωξε δύο αυτοκίνητα και τελικά ακινητοποιώντας το ένα, οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τρία άτομα ηλικίας 17, 19 και 20 ετών.

Από την έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στη θέση του συνοδηγού που καθόταν ο 19χρονος, ένα ξύλινο στειλιάρι μήκους 116 εκατοστών και μια μαύρη κουκούλα full face, ενώ στα πίσω καθίσματα, όπου καθόταν ο 17χρονος , ένα ξύλινο ρόπαλο 60 εκατοστών, μία μαύρη μπλούζα με διακριτικά του Παναθηναϊκού στο ύψος του στήθους και την αναγραφή «ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ» καθώς και μια μαύρη κουκούλα full face.

Στη θέση του οδηγού βρέθηκε μία μεταλλική τσιμπίδα συνολικού μήκους 30 εκατοστών και με «δόντια» 8,5 εκατοστών, τα οποία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακές εξετάσεις.