Εντυπωσιακό βίντεο με δύο ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού, που συμμετείχαν στην επιχείρηση πυρόσβεσης της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Στο βίντεο φαίνονται χαρακτηριστικά οι ακριβείς ρίψεις από τα ελικόπτερα στο πύρινο μέτωπο σε όλο τον ορεινό όγκο στην Πάρνηθα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα επιχειρούν στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών σε ολόκληρη την επικράτεια, συνολικά 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215, 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, 13 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL και 4 ελικόπτερα Chinook.

Επίσης έχουν διατεθεί:

● 70 άτομα του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ»,

● 7 Ομάδες του Σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ των 10 ατόμων,

● Προωθητές Γαιών, Ισοπεδωτές και Φορτωτές για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών,

● Υδροφόρα Οχήματα,

● Βυτιοφόρα Οχήματα και

● Οχήματα Γενικής Χρήσης.

Συνολικά, 12.500 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων εμπλέκονται στις επιχειρήσεις πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια, όπως τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ. (σ.σ. ο αριθμός αφορά στη συμμετοχή του προσωπικού καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις εν λόγω επιχειρήσεις, π.χ. μεταξύ άλλων περιπολίες επιτήρησης από 5-10 χλμ στο σύνολο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια, το τεχνικό προσωπικό για τη συντήρηση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, το προσωπικό των μηχανημάτων κλπ).