Ούτε να φανταστεί κάποιος που δεν ζει σε πληγείσα περιοχή τα όσα έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι μετά το χάος που έφερε η κακοκαιρία Daniel. Διαλυμένες περιουσίες, κόποι μιας ζωής πλημμυρισμένοι, έλλειψη πόσιμου νερού και μέσα σε όλα αυτά μια καθημερινότητα που διαδραματίζεται με τη δυσοσμία να είναι αφόρητη.

Περιοχές στη Θεσσαλία μπήκαν στη δεύτερη εβδομάδα συμβίωσης με τις επιπτώσεις των πλημμυρών και χιλιάδες νεκρά ζώα εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους και τις αυλές των σπιτιών, παρότι επιστρατεύτηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την περισυλλογή τους. Κάτοικοι κάνουν από μόνοι τους την επικίνδυνη αυτή «δουλειά» επιλέγοντας να ρισκάρουν, παρά να θέσουν εαυτούς και οικογένειες σε ακόμα μεγαλύτερο υγειονομικό κίνδυνο.

θεσσαλία, νεκρά ζώα, δρόμοι, κακοκαιρία Daniel

Όσο υποχωρούν τα νερά, τόσο αποκαλύπτεται μια φρικτή εικόνα με νεκρές αγελάδες, πρόβατα, αγριογούρουνα, γάτες, σκύλους, αλεπούδες, τρωκτικά, ψάρια και πτηνά και είναι προφανές ότι υπάρχει και μάλιστα σοβαρός υγειονομικός κίνδυνος αν οι Αρχές δεν κινηθούν γρήγορα.

Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία της περισυλλογής από τον στρατό έχει ως εξής: Τα νεκρά ζώα μαζεύονται από τους δρόμους, τους στάβλους και όπου αλλού υπάρχουν και οδηγούνται σε κλιβάνους, στις εγκαταστάσεις που έχουν επιλεγεί, ώστε να γίνει η καύση τους.

Θεσσαλία, νεκρά ζώα, κακοκαιρία Daniel

Μετά τη διαδικασία οι συμμετέχοντες στην περισυλλογή των κουφαριών θα περνούν από επιτήρηση από ειδική υγειονομική ομάδα που συγκροτήθηκε από το ΓΕΕΘΑ γι’ αυτόν τον σκοπό.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με τα μολυσμένα νερά και οι κάτοικοι πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή, έχοντας συγχρόνως να αντιμετωπίσουν μια καθημερινότητα που ουδέποτε φαντάζονταν ότι θα αντιμετωπίσουν, αλλά και τη δυσκολία να ξαναχτίσουν τη ζωή που έχασαν μέσα σε λίγες ώρες.