Ζούμε σε μια χώρα με τρομερές παθογένειες στο σύστημα Υγείας που ταλαιπωρούν τους πολίτες και πολλές φορές θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Ένα περιστατικό που σημειώθηκε στη Λάρισα την Κυριακή έρχεται να αναδείξει ξανά τα σοβαρά προβλήματα στη Δημόσια Υγεία τα οποία θα έπρεπε ανέκαθεν να βρίσκονται σε προτεραιότητα χωρίς να χρειάζεται να χάνονται ζωές.

Ένας 28χρονος νεραρός από τη Φαλάνη Λάρισα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και κλήθηκε σπίτι του ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αφού του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, οι γιατροί έκριναν ότι επρόκειτο για πολύ επείγον περιστατικό και θα έπρεπε να μεταφερθεί είτε στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας είτε στο Νοσοκομείο των Τρικάλων καθώς είναι τα μόνα νοσοκομεία στη Θεσσαλία που διαθέτουν στεφανιογράφο.

Πρόκειται για μηχάνημα που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που κάποιος ασθενής χρειάζεται stent.

Η έλλειψη στεφανιογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το γεγονός πως δεν έγινε δεκτός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και χρειάστηκε να φύγει στα Τρίκαλα ήταν οι βασικοί παράγοντες που δεν μπόρεσε να βοηθηθεί ο 28χρονος σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στην οικογένειά του.

Τελικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο 60 χιλιόμετρα μακριά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών στα Τρίκαλα, εξέπνευσε.

Ως τραγικός επίλογος σε μια τραγική ιστορία, η επισήμανση ότι λόγω του ότι υπάρχει έλλειψη μονάδας για την νεκροψία – νεκροτομή, η σορός του θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη…