Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στο μέτωπο των πυρκαγιών, επιμένοντας κυρίως την κατάσταση της Αλεξανδρούπολης,

Όπως προέκυψε και από τη συζήτηση που είχε με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, κ. Γιάννη Αρτοποιό, συμπίπτουν με τα περάσματα τα οποία οι διακινητές περνούν μετανάστες στην χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε τα εξής:

«Ξαφνικά από τις αρχές του καλοκαιριού, κάτι έχει συμβεί, δεν ξέρω τι, ξέρω μόνο το αποτέλεσμα. Αυξήθηκαν πάλι οι ροές μετανάστευσης, πιέζεται εκ νέου η Ελλάδα, δεν ξέρω τι έχει συμβεί, πραγματικά. Εγώ ήξερα ότι επί υπουργίας Νότη Μηταράκη, μπορεί να ενοχλεί αυτό διαφόρους μέσα στη Νέα Δημοκρατία, φίλους εντός και εκτός ΝΔ, αλλά επί υπουργίας του για να είμαστε ακριβείς, το σύστημα δούλεψε», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω κρίση εγώ, σας λέω γεγονότα, πως στα χρόνια που ήταν υπουργός ο Μηταράκης, οι μεταναστευτικές ροές ήταν ελεγμένες. Τι συνέβη από την υπηρεσιακή κυβέρνηση έως τώρα δεν το ξέρω, ξέρω μόνο το παραγόμενο αποτέλεσμα, το οποίο είναι το δεύτερο σημείο που προκαλεί απογοήτευση στους ψηφοφόρους της κυβέρνησης, ότι έχουν αυξηθεί οι ροές εισόδου μεταναστών». πρόσθεσε χαρακτηριστικά.