Για ακόμη μία φορά επιτήδειοι εκμεταλλεύονται μία σειρά από εγκαταλελειμμένα σπίτια προκειμένου να καταστρώσουν σχέδια διάρρηξης, αυτή τη φορά στην Κυψέλη. Πρόκειται για μία συνηθισμένη τακτική όπου εφαρμόζεται η μέθοδος ριφιφί όπου υπάρχουν ερειπωμένα κτίσματα.

Τη μέθοδο ριφιφί μεταχειρίστηκε και ομάδα αγνώστων στην Κυψέλη και συγκεκριμένα στο ύψος της οδού Κύπρου στο 111. Οι άγνωστοι είχαν βάλει στο μάτι ένα φαρμακείο, όπου δίπλα από αυτό υπάρχει εγκαταλελειμμένη οικία.

Το χτύπημα σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την προανάκριση φαίνεται πως εκδηλώθηκε γύρω στις 03:50 τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/10). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος διαπίστωσαν πως οι δράστες πήραν την ταμειακή μηχανή, όπως και μία πλειάδα φαρμάκων.

Δεν έχει καταστεί ξεκάθαρο πόσο χρονικό διάστημα χρειάστηκαν οι δράστες για να σκάψουν την τρύπα και να πραγματοποιήσουν το ριφιφί. Την υπόθεση εξετάζει η Ασφάλεια της περιοχής και γίνεται έρευνα προκειμένου να εξεταστούν το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και ελέγχου κυκλοφορίας της περιοχής.

Ταυτόχρονα η Σήμανση έχει συλλέξει μία σειρά από αποτυπώματα τα οποία πρόκειται να διασταυρωθούν με τη βάση δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.