Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά αστυνομικού στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης (7/12), όπου κατά την διάρκεια επεισοδίων δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό και χαροπαλεύει στη ΜΕΘ.

Σήμερα (10/12) συνελήφθη 18χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, περιγράφοντας πως έγινε η επίθεση στους αστυνομικούς.

Ωστόσο η αστυνομία έχει αρχίσει και δεύτερο κύκλο ερευνών και σύμφωνα με το L&O, οι Αρχές αναζητούν και μάνατζερ διάσημου τράπερ για τα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο άνθρωπος που αναζητούν δεν ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες από το «Μελίνα Μερκούρη» αλλά οι Αρχές πιστεύουν ότι έχει άμεση σύνδεση με τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το κλειστό.

Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στην σύλληψη του 18χρονου

Η αστυνομία ελέγχοντας τους προσαχθέντες είχε «απομονώσει» 40-50 άτομα τα οποία ήταν γνώριμα στις Αρχές και σε συνδυασμό με το βιντεοληπτικό υλικό έφτασε στον δράστη.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τον χώρο του γηπέδου που ταυτοποιούν την δράση του.

Σύμφωνα, με πληροφορίες, πρόκειται για οργανωμένο οπαδό, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις αθλητικής βίας.

Τα στοιχεία που δείχνουν πρσχεδιασμένη επίθεση

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι η επίθεση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ήταν προσχεδιασμένη.

Αυτό τεκμαίρεται αφενός από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ μέσα και έξω από το γήπεδο (κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου) και αφετέρου από τις καταθέσεις των συναδέλφων του 31χρονου αστυνομικού αλλά και τις πληροφορίες οτι έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» υπήρχαν άτομα που είχαν αναλάβει ρόλο οργανωτή.