Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού Νόνικας Γαληνέα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών την περασμένη Παρασκευή 2 Ιουνίου.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Αναλυτικά:

«Η Νόνικα Γαληνέα αγαπούσε πολύ τον κόσμο, τους ανθρώπους. Ήταν δοτική και μια μεγάλη αγκαλιά για όλους μας. Θα είναι πάντα κοντά μας στην σκέψη μας και στην καρδιά μας.

Την αποχαιρετούμε με εκτίμηση στη συνέπεια και στο πάθος της για το θέατρο.

Θερμή παράκληση της οικογένειας, γνωρίζοντας ότι θα την σεβαστούν όλοι, όπως σεβάστηκαν και την ίδια όσο ζούσε. Να μην εισέλθουν οι κάμερες στον χώρο του νεκροταφείου, να επιτρέψουν στην οικογένεια και σε όσους το επιθυμούν να θρηνήσουν και να την αποχαιρετήσουν ήσυχα και ήρεμα.

Θα είναι στην διάθεσή τους όλοι όσοι παραστούν και το επιθυμούν να μιλήσουν, έξω από τον χώρο του νεκροταφείου».

Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι, από το Α΄ νεκροταφείο.

γαληνέα

Το γράμμα της Νόνικας Γαληνέα στην Αννα Φόνσου, με τις τελευταίες της επιθυμίες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso», η μεγάλη κυρία του θεάτρου άφησε πίσω της ένα γράμμα, στο οποίο έλεγε πώς θέλει να γίνει η κηδεία της. Εγραφε ποιος θέλει να απαγγείλει τον επικήδειό της, ορίζοντας την αγαπημένη της φίλη Αννα Φόνσου ως τη μοναδική που θα μιλήσει την ημέρα της κηδείας της. Επίσης, μέσα στις τελευταίες επιθυμίες της ανέφερε πως αντί στεφάνων όλα τα χρήματα να πάνε στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Οταν η Αννα Φόνσου πρόσφατα επισκέφθηκε τη Νόνικα Γαληνέα να συζητήσουν για τα διαδικαστικά των γενεθλίων της που ετοίμαζαν και η Φόνσου τη ρώτησε «Νόνικα, τι θες να γράφει πάνω η τούρτα;», η μεγάλη κυρία του θεάτρου της απάντησε «γράψε: “ίσως αυτά να είναι και τα τελευταία μου γενέθλια”».

Η Αννα Φόνσου την μάλωσε: «Σε παρακαλώ, τι πράγματα είναι αυτά; Πες μου ειλικρινά τι θες να γράψουμε…» με τη Γαληνέα να της αποκρίνεται: «Οταν περάσουν τα χρόνια, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι τα τελευταία σου γενέθλια», κάνοντας τις δύο γυναίκες να πέσουν η μία στην αγκαλιά της άλλης και να κλαίνε σαν μικρά παιδιά από συγκίνηση.