Σύμφωνα με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που επικαλείται τον πρόεδρο των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, ο Σπύρος Μπιμπίλας επρόκειτο να καταθέσει υπέρ των αστυνομικών για τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου έτυχε να περνά με το αυτοκίνητο του από την Πατησίων τη στιγμή που τα επεισόδια βρίσκονταν σε εξέλιξη, με κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, ο Μπιμπίλας είναι στη διάθεση του αστυνομικού – αν αυτός κινηθεί νομικά – να καταθέσει υπέρ του.

Επιπλέον, μίλησε και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να απαγορεύουμε τη διέλευση περιπολικού από την Πατησίων» και πρόσθεσε: 

«Δημιουργείται σύγχυση του ρόλου του δράστη και του θύματος. Ξεχάσαμε τους μπαχαλάκηδες, δεν αναζητούμε τους δράστες της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών που είναι ποινικό έγκλημα και διαρκές έγκλημα και έχουμε βάλει στο στόχαστρο τους αστυνομικούς. Έχω αγωνιστεί να αφαιρεθούν τα άσυλα και τα άβατα κάθε μορφής σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί η Πατησίων να αποτελέσει άσυλο και άβατο στη διέλευση ενός περιπολικού»

Για το περιστατικό με τους τέσσερις πυροβολισμούς από αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από την ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων μίλησε ο πρόεδρος των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η εντολή από τη ΓΑΔΑ ήταν όντως να μην περάσει κανένα περιπολικό μόνο του μπροστά από το σημείο εκεί. Και πολύ σωστά γιατί δεν μπορεί ένα περιστατικό να περάσει από τη στιγμή που έχουν βγει 35 μπάχαλοι και ρίχνουν πέτρες. Το περιπολικό πέρασε από μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, για ποιο λόγο εξετάζεται, δεν θα έπρεπε να περάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καλλιακμάνης.