Έναν μήνα μετά την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ο έτερος, παλαιότερος και εμπειρότερος σταθμάρχης που είχε βάρδια το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένεται να ισχυριστεί ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και παρότι έφυγε νωρίτερα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ό,τι έγινε καθώς το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, περίπου στις 23:02.

Ελεύθερος αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Χθες ο συμβασιούχος σταθμάρχης, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και με τους περιοριστικούς όρους εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο 33χρονος κατηγορούμενος μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ πως: «Ήμουν ενισχυτικός, δεν είχα την ευθύνη και τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών».

Νωρίτερα, στον ειδικό εφέτη ανακριτή κατέθεσαν και άλλοι δύο συμβασιούχοι σταθμάρχες, που άρχισαν να εργάζονται από την 1η Φεβρουαρίου, προκειμένου να εξηγήσουν από την πλευρά τους πώς γινόταν στην πράξη η οργάνωση των βαρδιών.

Και ειδικότερα ποια ήταν τα ωράριά τους, οι βάρδιες τους, σε ποιους σταθμούς εργάστηκαν πλην αυτόν της Λάρισας, ποια ήταν τα ακριβή καθήκοντά τους.

Στις 30 Μαρτίου απολογείται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Στις 30 Μαρτίου αναμένεται να απολογηθεί με 80σελιδο υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος και για τις βάρδιες και για το ποιος ήταν σε ποιο σταθμό και πόσες ώρες εργαζόταν και τι καθήκοντα είχε.

Σχετικά με την αναρρωτική άδεια που έλαβε την επόμενη μέρα του δυστυχήματος, δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, καθώς έγινε μεταγενέστερα και αφού έχει δώσει τρεις καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Σε καλά φυλασσόμενο χώρο τα βαγόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ειδικός εφέτης ανακριτής έχει ζητήσει τη μεταφορά των βαγονιών των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών σε καλά φυλασσόμενο χώρο, ενδεχομένως και σε στρατόπεδο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των πραγματογνωμόνων.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα του εφέτη ανακριτή διεξάγεται σε πολλαπλά επίπεδα, έχει ζητήσει πολλές πραγματογνωμοσύνες, επιμένει σε διάφορα στοιχεία της υπόθεσης.