Δημοσίευσα των Sunday Times συνδέει το όνομα του πρίγκιπα Καρόλου με αυτό του Osama Bin Laden. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ο Κάρολος δέχθηκε δωρεά ύψους 1 εκατ. λιρών από την οικογένεια του Bin Laden. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρίγκιπας Κάρολος αποδέχτηκε το ποσό από τον Bakr Bin Laden, τον πατριάρχη της σαουδαραβικής οικογένειας, και τον αδερφό του Safiq.

Οι δύο τους είναι ετεροθαλή αδέρφια του Osama, o οποίος ίδρυσε την Αλ Κάιντα και βρισκόταν πίσω από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Τα ονόματα των αδερφών του πάντως δεν έχουν συνδεθεί με νέες τρομοκρατικές επιθέσεις. Πριν από ένα μήνα περίπου ένα άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερε ότι έλαβε και 3 εκατ. ευρώ σε σακούλες από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ.

Ο 73χρονος πρώτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου φέρεται να συναντήθηκε με τον 76χρονο Bakr στο Κλάρενς Χάουζ στο Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου του 2013, δηλαδή δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Osama Bin Laden. To Clarence House αντικρούει τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η απόφαση να δεχθεί τη δωρεά στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα, το Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκιπα της Ουαλίας (PWCF), ελήφθη μόνο από διαχειριστές κι ότι ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είχε καμία ανάμειξη.

Ο Sir Ian Cheshire, πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Πρίγκιπα της Ουαλίας (PWCF), όπου κατατέθηκαν τα χρήματα, δήλωσε: «Η δωρεά από τον Sheik Bakr bin Laden το 2013 εξετάστηκε προσεκτικά από τους διαχειριστές της PWCF εκείνη την εποχή. Διενεργήθηκε η δέουσα επιμέλεια, με πληροφορίες που αναζητήθηκαν από ένα ευρύ φάσμα πηγών, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης. Η απόφαση αποδοχής της δωρεάς ελήφθη εξ ολοκλήρου από τους Καταπιστευματοδόχους. Οποιαδήποτε προσπάθεια να υποδηλωθεί το αντίθετο είναι παραπλανητική και ανακριβής». Πηγές με γνώση της υπόθεσης καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής του Πρίγκιπα.

Όσον αφορά τα μετρητά που δέχθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, η Επιτροπή είπε ότι δεν θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες σχετικά με τις αναφορές που έγιναν κατά τη διάρκεια συναντήσεων με τον Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani. Οι Sunday Times ανέφεραν ότι τα μετρητά παραδόθηκαν στον Πρίγκιπα της Ουαλίας σε μια βαλίτσα την μια φορά, σε χειραποσκευή μια άλλη, καθώς και σε τσάντες μεταφοράς Fortnum & Mason.

Οι παραδόσεις φέρεται να έγιναν κατά τη διάρκεια συναντήσεων μεταξύ των δύο ανδρών, συμπεριλαμβανομένης μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης στο Clarence House το 2015. Κάθε πληρωμή κατατέθηκε στους λογαριασμούς του PWCF και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι ήταν παράνομες.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ισπανία: Όλα λάθος με την καμπάνια κατά του body shaming – Γυναίκες πρωταγωνίστησαν χωρίς να το γνωρίζουν

Την παραίτησή του προμηνύει ο Πάπας Φραγκίσκος – Χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του

Κύθνος: Άγνωστο ναυάγιο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στον βυθό – Τι μαρτυρούν τα πρώτα στοιχεία