Το ιδιωτικό γραφείο του πρίγκιπα Καρόλου αρνείται τα όσα αναγράφονται στο βιβλίο «Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan» σχετικά με εικασίες για το χρώμα δέρματος των μελλοντικών παιδιών του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ. Μάλιστα αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί είναι προϊόν μυθοπλασίας.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Christopher Andersen, πρώην συντάκτης του αμερικανικού περιοδικού People, ισχυρίζεται στο βιβλίο ότι ο Κάρολος έκανε το σχόλιο την ημέρα που ανακοινώθηκε ο αρραβώνας του Χάρι και της Μέγκαν, τον Νοέμβριο του 2017.  «Αναρωτιέμαι πώς θα μοιάζουν τα παιδιά;» φέρεται να είχε πει.

Η Καμίλα τότε απάντησε ότι θα είναι «πανέμορφα», και στην συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, ο Κάρολος είπε: «Δηλαδή, τι χρώμα πιστεύεις ότι θα έχει το δέρμα των παιδιών τους;»

Τώρα, το ιδιωτικό γραφείο του πρίγκιπα της Ουαλίας, Clarence House, αρνείται κατηγορηματικά αυτήν την εκδοχή των γεγονότων. Ένας εκπρόσωπος του Clarence House είπε: «Αυτό είναι φαντασία και δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμό».

Ο Χάρι και η Μέγκαν κατηγόρησαν στο παρελθόν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, χωρίς να το κατονομάσουν, για ρατσισμό κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους στην Όπρα Γουίνφρει. Η Μέγκαν είπε ότι όταν ήταν έγκυος στον Άρτσι, κάποιος από την οικογένεια εξέφρασε «ανησυχίες για το πόσο σκούρο μπορεί να είναι το δέρμα του όταν γεννηθεί».

Ερωτηθείσα εάν υπήρχαν ανησυχίες ότι το παιδί της θα ήταν «πολύ σκούρο» και αυτό θα ήταν πρόβλημα, η δούκισσα απάντησε διπλωματικά, υποστηρίζοντας αυτήν την θεωρία. Παρά τις πιέσεις από την Γουίνφρεϊ για το ποιος έκανε αυτό το σχόλιο εκείνη απάντησε ότι αν έκανε την αποκάλυψη τότε θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά.

Ο Χάρι αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, προσθέτοντας: «Αυτή τη συνομιλία, δεν πρόκειται να την μοιραστώ ποτέ. Εκείνη η στιγμή ήταν άβολη, ήμουν λίγο σοκαρισμένος».

Στα άλλα έργα του Andersen περιλαμβάνονται μη εξουσιοδοτημένες βιογραφίες της Μαντόνα και του Μάικλ Τζάκσον, καθώς και μια σειρά από άλλα έργα για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, όπως το Game of Crowns του 2016: Elizabeth, Camilla, Kate, and the Throne.