Mετά τις κατηγορίες περί σεξισμού, το BBC παραδέχθηκε ότι ο τίτλος που χρησιμοποίησε για την παραίτηση της Jacinda Ardern, ήταν ακατάλληλος. Η 42χρονη ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τα καθήκοντα της στις αρχές του άλλου μήνα, με αποτέλεσμα η είδηση να πάρει διεθνείς διαστάσεις όπως είναι λογικό.

Το BBC World θέλοντας να καλύψει την είδηση, κοινοποίησε εκτός των άλλων κι ένα κείμενο στα social media, όπου ο τίτλος ήταν «Η Jacinda Ardern παραιτείται: μπορούν πράγματι οι γυναίκες να τα έχουν όλα;».

Προφανώς και ο τίτλος αυτός θα έφερνε αντιδράσεις, με τους χρήστες να κάνουν λόγο για σεξισμό. Γι’αυτό και η ιστοσελίδα διεθνούς φήμης ανέφερε, μέσω εκπροσώπου, πως «γρήγορα αναγνωρίσαμε ότι ο αρχικός τίτλος δεν ήταν κατάλληλος και τον αλλάξαμε. Διαγράψαμε επίσης το σχετικό tweet».

Το παραπάνω συσχετίζεται πλήρως με την πολιτική κακοποίηση που έχει υποστεί η Ardern κατά τη διάρκεια της θητείας της. Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, που ήταν και η νεότερη που έχει βρεθεί σε αυτό το αξίωμα, δέχθηκε την πιο σφοδρή επίθεση, καθώς και απειλές τόσο για εκείνη όσο και για την οικογένεια της.

Διαβάστε ακόμη: Εύα Καϊλή: Γιατί οι Βέλγοι δικαστές αποφάσισαν να παραμείνει στη φυλακή – Στα «μαλακά» προσπαθεί να πέσει ο Παντσέρι

Δεν είναι, μάλλον, να απορεί κανείς που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει. Η θητεία της συνοδεύτηκε από λάθη, αλλά η Ardern έκανε και από επιτυχία. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της πανδημίας, όπου η Νεά Ζηλανδία υπό τις οδηγίες της Ardern αντιμετώπισε με παραδειγματικό τρόπο, καθώς και μια ηφαιστειακή έκρηξη και τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας.