Το τελευταίο «αντίο» στον βραβευμένο σκηνοθέτη, παραγωγό και συγγραφέα Λάκη Παπαστάθη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, έδωσαν σήμερα από το νεκροταφείο του Βύρωνα συγγενείς και φίλοι.

Μεταξύ των επωνύμων που συνόδευσαν τον σπουδαίο δημιουργό στην τελευταία κατοικία του ήταν ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Ελένη Ζιώγα, ο Αίας Μανθόπουλος, η Σοφία Ζαχαράκη κ.ά.

Παπαστάθη
Παπαστάθη
Παπαστάθη
Παπαστάθη
Παπαστάθη

Ο Λάκης Παπαστάθης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της γενιάς του και παράλληλα ένας από τους θεμελιωτές του πολιτιστικού ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση, κυρίως μέσω της εκπομπής «Παρασκήνιο», την οποία δημιούργησε μαζί με τον σκηνοθέτη Τάκη Χατζόπουλο το 1976. Υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και ένας πολύπλευρα δημιουργικός άνθρωπος, ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του σε ποικίλα είδη τέχνης και με διαφορετικά μέσα έκφρασης (κινηματογράφος, τηλεόραση, λογοτεχνία, κριτική κ.ά.).

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Photo Credits: eurokinissi