Φρικτό θάνατο βρήκε ο Τζώρτζης Μονογυιός, αδερφός της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, όταν το υπερπολυτελές όχημά του, το οποίο είχε αποκτήσει λίγες ώρες νωρίτερα ξέφυγε της πορείας του για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και καρφώθηκε σε δέντρο στη Βούλα.

Μέσα στη Ferrari ήταν και η 35χρονη σύζυγός του, Αθηνά Κοντοπάνου, η οποία ευτυχώς γλίτωσε. Κατάφερε να βγει απ’το φλεγόμενο όχημα και διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Βίντεο από το σημείο έχει καταγράψει τις αγωνιώδεις προσπάθειες των διερχόμενων οδηγών και περαστικών να απεγκλωβίσουν την Αθηνά Κοντοπάνου, την ώρα που η αριστερή πλευρά του οχήματος, έχει ήδη τυλιχθεί στις φλόγες κι αρχίζει να «καταπίνει» την κόκκινη Ferrari. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου στα Πηγαδάκια της Βούλας, στο ύψος της Αλκυονίδων.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του τροχαίου

Ο 45χρονος, μαζί με την γυναίκα του Αθηνά και δυο φίλους του ακόμα, παρέλαβε τη Ferrari του από τη Βούλα. Ένας φίλο του με το δικό του αυτοκίνητο, ακολουθούσε από πίσω. Ο ίδιος ήταν και αυτόπτης μάρτυρας σε όλη τη διάρκεια του σοκαριστικού τροχαίου.

Η Ferrari, η οποία δεν πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, προσέκρουσε στα αριστερά με μία πινακίδα της Περιφέρειας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Στη συνέχεια το πολυτελές αμάξι προσέκρουσε σε δέντρο, επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 175, ενώ λίγο αργότερα πήρε φωτιά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο φίλος του άτυχου άνδρα, πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως στο σημείο και να απεγκλωβίσει τον οδηγό από την διαλυμένη Ferrari, αλλά δυστυχώς τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να έχει καταλήξει. Ο άτυχος άνδρας δεν πέθανε από τη φωτιά, αλλά από τα τραύματα που προήλθαν από το χτύπημα. Αλλωστε, είχε ένα έγκαυμα μόνο στο πόδι, καθώς ο φίλος του πρόλαβε να τον απεγκλωβίσει προτού η Ferrari τυλιχτεί στις φλόγες.

«Πηγαίναμε σπίτι να την παρκάρει»

Αναφορικά με την κατάθεση που έδωσε ο φίλος του, ο Τζώρτζης Μονογυιός πήγαινε σπίτι να παρκάρει το νέο του αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, είπε:

«Περί ώρα 20.15 μεταβήκαμε κοντά στη Βούλα προκειμένου ο Γιώργος να παραλάβει το νέο του αυτοκίνητο μάρκας Ferrari. Στο νέο αυτοκίνητο μπήκε ο Γιώργος μαζί με την Αθηνά. Ξεκινήσαμε με κατεύθυνση προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να το παρκάρει. Είδα το αυτοκίνητο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Τρέξαμε για να τον βγάλουμε, δεν είχε τις αισθήσεις του ενώ είχε και κάποια εγκαύματα».

Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες των αρχών

Από την πρώτη εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, στο συμβάν δεν εμπλέκεται άλλο όχημα. Ωστόσο, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα και εξετάζονται οι κάμερες της Τροχαίας στην περιοχή, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Όπως δήλωσε στο iefimerida.gr, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής, Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, οι αστυνομικοί της Α’ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής έσπευσαν άμεσα στο σημείο και προσπαθούν να διευκρινίσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Ελέγχουν τις κάμερες ασφαλείας και αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες.

Η Τροχαία αναμένεται να εξετάσει όλους τους αυτόπτες μάρτυρες, να συγκεντρώσει υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας ενώ θα αναθέσει σε ειδικό πραγματογνώμονα να εκδώσει πόρισμα για το πώς έγινε το θανατηφόρο τροχαίο. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 45χρονος να επιχείρησε ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει έναν πεζό που διέσχισε το δρόμο.

Ποιος ήταν ο Τζώρτζης Μονογυιός

Ο Τζώρτζης Μονογυιός ήταν ένας από τους παίκτες του ριάλιτι «The Wall», που προβλήθηκε το 2003, όπου μάλιστα είχε έναν δυνατό και έντονο έρωτα με τη συμπαίκτριά του, Σίσσυ Γιαννακοπούλου. Τότε ήταν μόλις 23 ετών και σπούδαζε Πληροφορική. Eπί σειρά ετών, ο Τζώρτζης Μονογυιός διατηρούσε μαγαζί με επώνυμα ρούχα στο πιο κεντρικό σημείο στα Ματογιάννια Μυκόνου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και παντρεμένος με την Αθηνά Κοντοπάνου, η οποία καθόταν στη θέση του συνοδηγού στη μοιραία Ferrari.

Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2020, η αδελφή του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, ήταν καλεσμένη στο «The 2Night Show», όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον αδελφό της.

«Ο αδελφός μου είχε μπει σε τηλεπαιχνίδι. Ο Τζώρτζης. Εντάξει, εκεί τον έπαιζαν όλα τα κανάλια. Πάντως απορώ πώς πήγε και κλείστηκε μέσα. Εγώ θα είχα φρικάρει, πνίγομαι», είχε δηλώσει η Κατερίνα Μονογυιού.

Σημειώνεται πως η σύζυγος του, είναι ελαφρά τραυματισμένη και βρίσκεται σε νοσοκομείο της περιοχής για τη φροντίδα των τραυμάτων της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζώρτζης Μονογυιός είχε αγοράσει πρόσφατα τη Ferrari και σήμερα την οδηγούσε για πρώτη φορά.