Το 112 ενημερώνει για νέες εκκενώσεις οικισμών από τις 21:27, το βράδυ της Τετάρτης.

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Στείρι Βοιωτίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Δίστομο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Στείρι Βοιωτίας απομακρυνθείτε προς Δίστομο Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας . Ακολουθείτε τις οδηγίες

Οι κάτοικοι του οικισμού Ζάλτσα καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή προς Κυριάκι μέσω της Παναγίας Καλαμιώτισσας.

Νωρίτερα, θλιβερές ήταν οι εικόνες από την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία, η οποία έχει παραδοθεί στις φλόγες. Πιο συγκεκριμένα η πυρκαγιά στο πέρασμά της έκαψε ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού.

Βοιωτία
Βοιωτία

Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτίρια, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε αυτά κατά το παρελθόν φιλοξενούνταν παλιές εικόνες. Ευτυχώς, έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς.

Βοιωτία
Βοιωτία

Παράλληλα τη δική του μάχη δίνει ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος που παλεύει με τις φλόγες κλαίγοντας. Σημειώνεται ότι το μοναστήρι προστατεύεται από την UNESCO ενώ στο σημείο βρίσκεται και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Βοιωτία

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φανής Σπανός, μιλώντας για την κατάσταση του μετώπου στη Βοιωτία, σημείωσε πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται αυτήν την ώρα στην κατάσβεση της φωτιάς στο κομμάτι της ιστορικής Μονής.