Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (8/12) στην περιοχή του Ρέντη, πέριξ του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη». Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στο περιθώριο της αναμέτρησης αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για τη διοργάνωση του League Cup. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων οπαδών με την Αστυνομία, ένας άνδρας των ΜΑΤ τραυματίστηκε σοβαρά όταν φωτοβολίδα καρφώθηκε στον αριστερό μηρό.

Η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού είναι κρίσιμη. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το οποίο μάλιστα δεν εφημερεύει, με τους γιατρούς να διασωληνούν τον τραυματία και να σπεύδουν στο χειρουργείο.

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να πληροφορηθούν για την κατάσταση του αστυνομικού. Την ίδια ώρα στο Τζάνειο μεταφέρθηκε ένας οπαδός λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, ένεκα της χρήσης χημικών. Η κατάστασή του, σύμφωνα με πληροφορίες δεν εμπνέει ανησυχία.

Βόλεϊ
LEAGUE CUP “ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ” 2023-2024 / ΟΣΦΠ – ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Το χρονικό

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και ενώ μέσα στο κλειστό τα πράγματα κυλούσαν ομαλά, κατά πληροφορίες μια ομάδα περίπου 150 οπαδών επιτέθηκαν στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο, λόγω της ιδιαιτερότητας της αναμέτρησης. Οι οπαδοί πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Μέσα σε λίγα λεπτά αυτά πλημμύρισαν το κλειστό με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα. Παίκτες, συντελεστές του αγώνα, παράγοντες, οπαδοί και απλώς κόσμος έμειναν μέσα καθώς δεν τους επιτράπηκε η έξοδος. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφής ο λόγος που λήφθηκε τέτοια απόφαση, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόφαση που έχει να κάνει με την ασφάλεια εκείνων που θ’ αποχωρούσαν. Όταν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ κατάφεραν να απωθήσουν τους οπαδούς που επιτέθηκαν, τότε δόθηκε άδεια ν’ αποχωρήσουν γυναίκες και παιδιά από το κλειστό γυμναστήριο.

Βόλεϊ
LEAGUE CUP “ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ” 2023-2024 / ΟΣΦΠ – ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Επιχείρηση-μαμούθ, τουλάχιστον 250 προσαγωγές

Λίγο μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα οι Αρχές είχαν επαναφέρει την τάξη καθώς μεγάλη δύναμη ενίσχυσε τις υπάρχουσες στην περιοχή του Ρέντη. Από εκείνη την ώρα όμως ξεκίνησε επιχείρηση-μαμούθ από τις Αρχές που προσήγαγαν περίπου 200 με 250 άτομα. Αστυνομικές πηγές του intronews.gr, έκαναν λόγω για διαμοιρασμό των προσαχθέντων τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και στο Αλλοδαπών.