Μια ανάσα βρισκόμαστε πλέον από την κρίσιμη πρώτη κάλπη της Κυριακής και όπως συμβαίνει κάθε φορά σε μέρα βουλευτικών εκλογών, έτσι και τώρα η διέλευση των οδηγών από τα διόδια θα είναι ελεύθερη.

Η απόφαση αυτή προκύπτει από την ανάγκη να μην παρατηρηθούν συνωστισμός και μποτιλιάρισμα στους σταθμούς διοδίων των Εθνικών Οδών και βέβαια να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος που μετακινείται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Οι μπάρες των διοδίων θα σηκωθούν από τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Μαΐου, ενώ για τους δικαστικούς αντιπροσώπους θα παρέχεται δωρεάν διέλευση από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, με την επίδειξη των σχετικών εγγράφων.

Το μέτρο της δωρεάν διέλευσης που θα διαρκέσει έως τις 8:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, αφορά τους υπεραστικούς αυτοκινητόδρομους με διόδια δηλαδή τους παρακάτω άξονες:

Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα-Πάτρα), Ιόνια Οδός (Αντίρριο-Ιωάννινα), Εγνατία Οδός (Ηγουμενίτσα-Κήποι Έβρου και κάθετοι), Ε65 (Ξυνιάδα-Τρίκαλα) και στην Ε.Ο. Αθήνας-Θεσσαλονίκης δηλαδή Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Κλειδί Ημαθίας-Ράχες Φθιώτιδας), Κεντρική Οδός (Σκάρφεια-Ράχες δλδ ο Μαλιακός), Νέα Οδός (Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια).