Αυτό που είχε προδιαγραφεί από την περασμένη Κυριακή και ενισχυόταν καθημερινά στην εβδομάδα που πέρασε, επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος του κόμματος και αρχίζει άμεσα η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον ηγέτη του να μην έχει δικαίωμα παρουσίας στη Βουλή και να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο αντιπαράθεσης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης-Κυβέρνησης στη χώρα, μέσα από τα social media και μόνο.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται λίγο πάνω από το 75% και να αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 12, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει απόσταση πάνω από 13 ποσοστιαίες μονάδες από την Έφη Αχτσιόγλου, ευρισκόμενος προς το παρόν στο 56,6% των περίπου 135.000 ανθρώπων που ψήφισαν. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Δρόσος, αλλά το αποτέλεσμα της μεγάλης επικράτησης δεν αλλάζει.

Γι’ αυτό άλλωστε, η Έφη Αχτσιόγλου έσπευσε πριν τις 11 να επικοινωνήσει με τον αντίπαλό της και να τον συγχαρεί για τη νίκη του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της ως προς τις προθέσεις της τις επόμενες ημέρες και θα αναμένει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν διεξαχθεί αυτό, όπου θα μετρήσει και τις συμπάθιες που έχει εντός του κόμματος.

Είναι πάντως ενδεικτικό του τρόπου που εξέλαβε το τελικό αποτέλεσμα η κ. Αχτσιόγλου, ότι έφυγε από το γραφείο της λίγο μετά τις 11 χωρίς να κάνει παρά μία δήλωση, ακολουθώντας τον Νάσο Ηλιόπουλο, που την στήριξε ανοιχτά σε αυτή τη διαδρομή. Η δήλωση αυτή ήταν: «Από αύριο μαχητική αντιπολίτευση».

Αξίζει να αναφερθεί πως Κασσελάκης και Αχτσιόγλου δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον Τσίπρα που τους έδωσε συγχαρητήρια για τον αγώνα τους.