Ο Ανδρέας Δρυμιώτης, γνωστός αναλυτής των δημοσκοπήσεων και των εκλογών, μίλησε στην εκπομπή «ERT News» της κρατικής τηλεόρασης για τις κάλπες της 21ης Μαΐου και αναφέρθηκε στην παράσταση νίκης, το ποιοτικό στοιχείο των δημοσκοπήσεων που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει διαψευστεί ποτέ.

«Παρά το δυστύχημα στα Τέμπη και παρά τη φθορά που έχει η Νέα Δημοκρατία, η παράσταση νίκης είναι στον Θεό. Πράγματι, οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες, ξεπερνούν το 40% στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, καταγράφοντας επί της ουσίας το ποιος πιστεύουν οι πολίτες ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών. Κάτι που επηρεάζει και την γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων.

Χαρακτηριστική ήταν ωστόσο η ατάκα του ότι «όποιος πάρει 35% την πρώτη Κυριακή, θα έχει αυτοδυναμία τη δεύτερη». Παράλληλα, προέβλεψε ότι δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, καθώς «για να έχεις 151 έδρες από την πρώτη Κυριακή χρειάζονται δύο πράγματα: όλοι όσοι θα μαζευτούν να αθροίζουν στο 46,2% και αυτοί που μένουν εκτός, κάτω από 3%, να αθροίζουν στο 8%. Εάν μία από τις δύο συνθήκες δεν ισχύει, δεν γίνεται».

Ο κ. Δρυμιώτης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές θα ξέρουμε στις 21:00 και τα ποσοστά και τις έδρες των κομμάτων, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα της σταυροδοσίας.