Μιλώντας στους οπαδούς της Νέας Δημκρατίας έξω από τα γραφεία στην Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ευχαριστώ από καρδιάς. Η σημερινή νίκη ανήκει σε όλους εσάς. Στην κυριολεξία όλη η Ελλάδα είναι μπλε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι δούλεψαν τόσο σκληρά για να πετύχουμε τη μεγάλη νίκη που ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους στενούς μου συνεργάτες. Στη διάρκεια αυτής της δύσκολης 4ετίας, δώσαμε πολλές μάχες, κρατήσαμε όρθια τη χώρα και βάλαμε τα θεμέλια για μια καλύτερη πατρίδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της κομματικής μας οργάνωσης. Επιβεβαιώσατε στην πράξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην οικογένεια μου, στη Δάφνη, τον Κωνσταντίνο, τη Μαρία, τη Μαρέβα, για όλη τη στήριξη τους.

Το βάρος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους μου, είναι τέτοιο που θα με κάνει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για την υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Πρέπει να εμπιστεύομαστε τους πολίτες και τον λαό. Οι πολίτες μας ανταπέδωσαν απλόχερα την εμπιστοσύνη και έχουμε χρέος χωρίς αλαζονεία και έπαρση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Κι από αύριο θα δώσουμε τον αγώνα για αυτό που αποφάσισαν οι πολίτες, για την αυτοδυναμία στην επόμενη κάλπη. Ας επιτρέψουμε σήμερα στους εαυτούς μας να χαλαρώσουμε, να γιορτάσουμε όπως αξίζει αυτή η μεγάλη νίκη, μια νίκη της προόδου απέναντι στην καθυστέρηση. Μια νίκη της φωτεινής Ελλάδας απέναντι στη γκρίζα Ελλάδα που παρουσίασαν κάποιοι. Από αύριο μας περιμένει δουλειά. Είμαι υπερήφανος που είμαι ηγέτης αυτής της παράταξης, σας ευχαριστώ πολύ».

Η πρώτη δήλωση για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών

Προηγουμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρώτη δήλωση από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς μετά το θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές 2023.

Ο πρωθυπουργός, εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε συγκινημένος από το αποτέλεσμα και έκανε λόγο για καταλυτικά μηνύματα της κάλπης. «Η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Το ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό. Μας ζήτησαν να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις για καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και μία Ελλάδα ασφαλή» είπε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Eυχαριστώ όσους ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία τον αδιαμφισβήτητο νικητή. Με την ψήφο τους έδειξαν ότι αναγνωρίζουν τα σημαντικά βήματα που έκανε η χώρα αυτή την 4ετία. Οι ψηφοφόροι ζήτησαν με τρόπο εμφατικό να κυβερνήσουμε με αυτοδυναμία. Μας ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων, για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μια Ελλάδα ισχυρή. Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα νίκησε τον διχασμό. Είμαι περήφανος και συγκινημένος. Αισθάνομαι περήφανος για την ευθύνη που βάζει στους ώμους μου ένα εντυπωσιακό ποσοστό. Είναι σαφής η εντολή για τολμηρές αλλαγές για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Κι αυτή δε μπορεί να προκύψει από κυβερνητικούς συσχετισμούς.

Συνεπής στις δεσμεύσεις μου, θα ακολουθήσω όσα προβλέπει το σύνταγμα, αλλά δε θα μπω σε κομματικά παζάρια που καταλήγουν σε αδιέξοδο. Ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα, μας καλεί να επιταχύνουμε για οριστική λύση. Αυτό δήλωσαν οι πολίτες, εγκρίνοντας την επιλογή της αυτοδύναμης Ελλάδος και της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Θα τον διανύσουμε και πάλι μαζί με οδηγό τη γλώσσα της αλήθειας αλλά και την σχέση εμπιστοσύνης χωρίς αλαζονεία και έπαρση. Με κινητήρια δύναμη το σχέδιο για την Ελλάδα του 2027 και με πίστη στις δυνατότητες του λαού μας να κατακτά ένα καλύτερο αύριο. Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την εμπιστοσύνη. Απευθύνομαι ενωτικά σε όσους δίστασαν να μας στηρίξουν. Προχωράμε σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά».