Τον νέο κύκλο της προεκλογικής του εκστρατείας ξεκίνησε σήμερα με ομιλία στο Περιστέρι, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Δυτική Αθήνα μάλιστα είναι ο τομέας στον οποίο εκλεγόταν επί χρόνια βουλευτής.

«Πού πήγαν όλοι αυτοί που προέβλεπαν ντέρμπι στις εκλογές;» διερωτήθηκε. Τόνισε πως στις περιοδείες του έβλεπε ότι η κοινωνία αλλάζει, ότι απαιτείται καθαρός προγραμματικός λόγος και πως οι πολίτες επιβράβευσαν την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ.

«Ηττήθηκε η τοξικότητα»

«Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα, την εμπάθεια, τον διχασμό. Ηττήθηκε η τοξικότητα και κέρδισε η ευπρέπεια και το κοστολογημένο πρόγραμμα».

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε επίσης «τι έχουν να μπουν όσοι προέβλεπαν ότι η ΝΔ θα είναι πίσω στη νεολαία; Ήμασταν πρώτοι και στη νεολαία μας, στις ηλικίες 17-30, γιατί μιλήσαμε για όσα τους απασχολούν. Δεν την βλέπουμε σαν καύσιμη ύλη».

Ενώ για το ποσοστό της ΝΔ στην Δυτική Αθήνα είπε χαρακρηριστικά: «Η ΝΔ 12 μονάδες μπροστά, ούτε στο στοίχημα δεν ξέρω αν το έπαιζαν αυτό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της ανάγκης για κυβερνητική σταθερότητα με ισχυρή πλειοψηφία, «Κάποιοι με λένε “κύριε Πρωθυπουργέ”. Δεν είμαι πρωθυπουργός. Όσοι θέλετε να με δείτε ξανά πρωθυπουργό να πάτε στις κάλπες στις 25 Ιουνίου. Μην πάτε για μπάνιο, ψηφίστε.

Αυτή η μεγάλη νίκη που πετύχαμε, δεν σημαίνει τίποτα. Οι κάλπες θα είναι ξανά άδειες» σημείωσε με έμφαση. «Σήμερα η χώρα θα είχε ισχυρή κυβέρνηση αν δεν είχαμε την απλή αναλογική» είπε επίσης ζητώντας από τους πολίτες να κάψουν την νάρκη της απλής αναλογικής στη δεύτερη κάλπη.

«Θα κάνουμε μπλε και τη Ροδόπη»

Υπενθύμισε δε πως η Τουρκία έχει σήμερα κυβέρνηση και πως η Ελλάδα θα έχει στις 25 Ιουνίου. Τόνισε δε πως ζητά ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου γιατί ο πήχης της αυτοδυναμίας μπορεί να ανέβει λόγω του ποσοστού των άλλων κομμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη συμμετοχής, ενώ απαντώντας σε σύνθημα «όλη η Ελλάδα είναι μπλε» είπε αναφερόμενος στη Ροδόπη: «Μόνο μια μικρή γωνιά της Ελλάδας έμεινε ροζ, ξέρουμε γιατί έγινε αυτό, δεν έχουμε αυταπάτες, αλλά θα την κάνουμε και αυτή μπλε».

Μιλώντας για την οικονομία, είπε πως με σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει σύντομα, ενώ δεσμεύθηκε για 950 ευρώ κατώτατο μισθό και 1.500 ευρώ μέσο μισθό. «Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα τσακίσουμε την κοινωνία με τον νόμο Κατρούγκαλο. Σε ορίζοντα 4ετίας θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για αναδιάταξη της Υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στο κέντρο λοιμωδών στη δυτική Αττική το οποίο όπως είπε θα γίνει πρότυπο κέντρο υγείας που θα προσφέρει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα.

Μιλώντας για την υπογεννητικότητα αναφέρθηκε στο επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ και τόνισε πως αυτό δεν αρκεί, αναφέροντας σειρά μέτρων όπως η νταντά της γειτονιάς, λέγοντας πως πρέπει να στηριχθούν οι γυναίκες αφού αυτές σηκώνουν το μεγάλο βάρος στις οικογένειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επίσης μήνυμα προς τα στελέχη της ΝΔ: «Δεν θα ανεχθώ αλαζονεία, δεν θέλουμε αλαζονεία, δεν θέλουμε περιφρόνηση των αντιπάλων μας, δεν μας ταιριάζουν αυτά. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», δεσμεύτηκε.

Photo credits: Eurokinissi