Στην τελευταία στροφή μπαίνει πλέον η εκλογική μάχη και Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα ώστε να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό, άρα και περισσότερες έδρες.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ αδύναμο να ανακάμπτει και να «κλέβει» έστω και μικρό ποσοστό, ο Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι οι ψήφοι από τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ και συγκεκριμένα την Ελληνική Λύση και τη Νίκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε χθες στη Χαλκιδική και η επίσκεψή του εκεί μόνο τυχαία δεν ήταν αν αναλογιστεί κάποιος τα ποσοστά που πήραν οι Κυριάκος Βελόπουλος και Δημήτρης Νατσιός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε αρκετά στον δεύτερο και στα όσα πρεσβεύει το κόμμα του, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η θρησκευτική πίστη δε μπορεί να μπαίνει σε πολιτική αντιπαράθεση και ότι η «θρησκεία είναι κάτι που μας ενώνει και δεν μας χωρίζει. Η Ορθοδοξία είναι μεγάλη για να την κλείνουμε μέσα στα όρια ενός κόμματος».

Με αυτά και με αυτά, φτάσαμε στο τελευταίο τριήμερο της προεκλογικών επισκέψεων και ομιλιών. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί σήμερα μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και μετά επιστρέφει στην Αθήνα για να δώσει την κεντρική του ομιλία την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος.

Με εκμετάλλευση της θρησκείας, ΣΥΡΙΖΑ και στοχοποίηση της χώρας η ατζέντα στο… γούρι του Μητσοτάκη

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στο γούρι του όπως δήλωσε, βρέθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έριξε αιχμές στα μικρά κόμματα που εκμεταλλεύονται τη θρησκεία για ψηφοθηρία. Δεν παρέλειψε όμως να ρίξει τα βέλη του και στον ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποίησε το Λιμενικό στο ναυάγιο της Πύλου.

Όπως είπε στην ομιλία του:

«Εδώ, λοιπόν, στη Χαλκιδική ένα στόχο έχουμε: πάμε να βγάλουμε δύο έδρες. Τα πράγματα είναι απλά, πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο το ποσοστό μας. Μπορούμε να το πετύχουμε, αλλά πρέπει να συμπιέσουμε και κάποια μικρότερα κόμματα και κομματίδια, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους κυρίως στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Κόμματα τα οποία ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα και νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους, ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο μικρό κόμμα.

Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σε εσάς: η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος. Η πίστη μάς ενώνει, δεν μας διχάζει και σε καμία περίπτωση τα ζητήματα της Εκκλησίας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης.

Θέλω, λοιπόν, κι από δω να στείλω ένα μήνυμα, σε όλες και σε όλους: τα εκκλησιαστικά να τα αφήσουμε έξω από τις πολιτικές διαφωνίες και να μην εμπλέκουμε σε καμία περίπτωση την Ορθοδοξία με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακυβέρνηση του τόπου».

Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την στοχοποίηση του Λιμενικού

Αναφέρθηκε στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Λιμενικό στο ναυάγιο της Πύλου: «Είναι πολύ λυπηρό αυτό το οποίο έγινε τις τελευταίες ημέρες με τη στοχοποίηση του Λιμενικού Σώματος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

Και πραγματικά πολύ δυσάρεστο να βλέπουμε ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα να αναπαράγονται από την επίσημη Τουρκία και από την τουρκική προπαγάνδα».

Αναφέρθηκε όμως και στην απλή αναλογική που μας οδήγησε στη δεύτερη εκλογική διαδικασία, αλλά και στον τουρισμό:

«Εδώ ουσιαστικά, στη Χαλκιδική, συνυπάρχει ο δυναμικός πρωτογενής τομέας με προϊόντα τα οποία είναι ποιοτικά και εξαγώγιμα. Αυτά είναι τα προϊόντα τα οποία θέλουμε τελικά, έτσι δεν είναι;

Αυτά είναι τα προϊόντα τα οποία φέρνουν καλές τιμές στους αγρότες μας, με μία τουριστική ανάπτυξη η οποία αποκτά μία νέα δυναμική και η οποία, ναι, μπορεί να δώσει περισσότερο πλούτο σε ολόκληρη την περιοχή.

Πηγαίνουμε πάλι για μία πολύ καλή τουριστική σεζόν. Όμως γνωρίζουμε ότι τον τουρισμό μας πρέπει να τον δούμε μέσα από ένα διαφορετικό πλαίσιο, με βιώσιμες επενδύσεις, με ποιοτικές επενδύσεις.

Οι ποιοτικές επενδύσεις είναι αυτές, φίλες και φίλοι, οι οποίες τελικά δίνουν και καλύτερους μισθούς. Όταν απευθύνεσαι σε ένα άλλο κοινό το οποίο μπορεί να πληρώσει περισσότερα, έχεις τη δυνατότητα αύριο να δώσεις και υψηλότερους μισθούς.

Πρέπει να δώσεις υψηλότερους μισθούς στους εργαζόμενους και έτσι τελικά αυξάνονται και οι μισθοί σε όλη τη χώρα, κάτι το οποίο αποτελεί μία κεντρική δική μας πολιτική επιλογή».