Άμεση και οργισμένη ήταν η απάντηση της Ν.Δ. σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση, με φόντο την υποψηφιότητα του ράπερ Μιθριδάτη, ζητώντας τη διαγραφή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζοντας πως «στο κόμμα του κ. Τσίπρα χάθηκε η τσίπα!».

Τι είχε γράψει ο Μάριος Κατσής

«Λύσσα» διέκρινε ο Μάριος Κάτσης πίσω από τη – δικαιολογημένη – αντίδραση της Ν.Δ., αλλά και πολλών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις – ομολογουμένως – σεξιστικές αναρτήσεις του Μιθριδάτη, ο οποίος θα κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή του στο Twitter, την Τρίτη (04/04), ο Μάριος Κατσής έγραψε: «Η λύσσα της #ΝΔ_ΤΕΛΟΣ με την υποψηφιότητα Μιθριδάτη έχει βάθος: 1. Στο “να μην σ’ τα χρωστάω” που ξεφτίλισε το καθεστώς επιστράτευσε όλες τις γραφίδες για αποδόμηση 2. Ξέρουν ότι η συμμετοχή της νεολαίας στην κάλπη θα είναι το τέλος τους 3. Ξεπλένουν σεξισμό οι φίλοι παιδοβιαστών».

Η απάντηση της Ν.Δ.

Για «έσχατο σημείο αθλιότητας» εκ μέρους του Μάριου Κάτση και για «”άξιο” εκφραστή της κεντρικής γραμμής» του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η «χυδαιότητα και ο πολακισμός» έκανε λόγο, την Τετάρτη (05/04) η Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. ανέφερε: «Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κάτσης, στην προσπάθειά του να ξεπλύνει την επιλογή Μιθριδάτη, φτάνει στο έσχατο σημείο αθλιότητας να ταυτίσει τη Νέα Δημοκρατία με “φίλους παιδοβιαστών”, υιοθετώντας για πρώτη φορά επίσημα άθλια συνθήματα και hashtags του βούρκου των υπογείων της Κουμουνδούρου! Στο κόμμα του κ. Τσίπρα χάθηκε η τσίπα».

Ακόμα, η κυβερνώσα παράταξη σημείωσε: «Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κάτσης θα είχε ήδη διαγραφεί! Στον ΣΥΡΙΖΑ της χυδαιότητας και του πολακισμού είναι απλώς ένας ακόμα “άξιος” εκφραστής της κεντρικής γραμμής!».

Ο Μιθριδάτης και οι σεξιστικές αναρτήσεις του

Σεξισμό και χυδαιότητα αποπνέουν παλαιότερες αναρτήσεις του ράπερ Μιθριδάτη, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εκ νέου με το που έγινε γνωστή η συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και η υποψηφιότητά στον Νότιο Τομέα της Αθήνας κατά τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μαΐου.

Επίσης, η Ν.Δ. έδωσε στη δημοσιότητα εκ νέου και ορισμένες από τις παλαιότερες δημοσιεύσεις του ράπερ, που αποπνέουν σεξισμό και χυδαιότητα και προκάλεσαν σάλο.

Μάλιστα, η «γαλάζια» παράταξη εξέδωσε και ανακοίνωση για τις αναρτήσεις του Μιθριδάτη, σημειώνοντας πως «αποδεικνύεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές».

Χαρακτηριστικά, η κυβερνώσα παράταξη τόνισε: «Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια  ή ενόψει εκλογών θα κάνει τα “στραβά μάτια”;».

Η απάντηση του Μιθριδάτη

Από την πλευρά του, ο ράπερ έκανε λόγο για δηκτικές απαντήσεις σε σεξιστικά tweets άλλων και τόνισε πως υποστηρίζει τα δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, ο Μιθριδάτης δήλωσε, την Κυριακή (02/04), στο δελτίο ειδήσεων του STAR: «Εγώ στις αναρτήσεις μου χρησιμοποιώ το χιούμορ μου, τη σάτιρά μου. Έχω έναν συγκεκριμένο τρόπο που εκφράζομαι και ο κόσμος τον ξέρει. Έτσι κάνω τα σχόλιά μου προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χιούμορ και δεν υπάρχει καμία περίπτωση παρερμηνείας των δηλώσεών μου. Δεν τέθηκε κανένα τέτοιο θέμα»,

Όπως είπε ο Μιθριδάτης, έχει κάνει «καλές κουβέντες» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε δει πού συγκλίνουν οι δρόμοι μας και αποφασίσαμε ότι θα ήταν πολύ καλή ιδέα να προχωρήσουμε στο να ανατραπεί αυτό το καθεστώς που έχει κάνει τις ζωές μας πολύ δύσκολες».

Πάντως, αναφορικά με τα σχόλια και τους στίχους που τον κατηγορούν ότι στοχοποιεί τις γυναίκες και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ο Μιθριδάτης απάντησε: «Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το πράγμα μια και για πάντα. Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και γενικώς όλων των ανθρώπων. Θεωρώ αστείο να χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα και να χρησιμοποιούνται κάποιες αναρτήσεις στο Twitter, οι οποίες είναι κοπτοραπτική, που είναι απαντήσεις ειρωνικές σε σεξιστικά tweets. Είναι σατιρικά tweets, ειρωνικά tweets και βεβαίως υπάρχουν και κάποια tweets, τα οποία πραγματικά υποστηρίζουν ξεκάθαρα τις γυναίκες. Νομίζουν, λοιπόν,, αυτοί οι άνθρωποι ότι εγώ μιλάω εναντίον τους. Είναι πολύ μεγάλο λάθος αυτό. Είναι λάθος, ή δεν υπάρχει αντίληψη ή υπάρχει κάποιος δόλος».

Photo credits: Eurokinissi