Οκτακομματική θα είναι η Βουλή σύμφωνα με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που παρουσιάζεται περίπου στο 60% της Επικράτειας. Εντός Βουλής θα είναι οι Σπαρτιάτες με ποσοστό 4,7%, η Ελληνική Λύση με ποσοστό 4,6%, η Νίκη με 3,6% και η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 3,1%.

Αναμφισβήτητα όμως το πιο ανησυχητικό στοιχείο της αποψινής εκλογικής βραδιάς είναι η είσοδος στο Κοινοβούλιο ενός μορφώματος, το οποίο όπως παραδέχθηκε ωμά μπροστά στις κάμερές του ο πρόεδρος Βασίλης Στίγκας βρίσκεται υπό τον ηγετικό μανδύα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του Ηλία Κασιδιάρη» είπε στην εισαγωγή και συνέχισε: «Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε ώθηση για να φθάσουμε σε αυτό» το σημείο, ομολόγησε ανοιχτά και συμπλήρωσε: «Οι Σπαρτιάτες θα φέρουν νέο ήθος στο ελληνικό Κοινοβούλιο και θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών».

Το γεγονός βέβαια ότι πρόκειται για ένα κόμμα που ακόμα δεν έχει στοιχεία πολιτικού οργανισμού με ξεκάθαρα στοιχεία και δομή αποδεικνύεται και από ένα παράδοξο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

Οι Σπαρτιάτες, με τα μέχρι τώρα δεδομένα των αποτελεσμάτων, θα εκλέξουν έναν βουλευτή στο Επικρατείας. Εδώ όμως αρχίζουν τα περίεργα, καθώς δεν είχαν καταθέσει ψηφοδέλτιο στον συγκεκριμένο τομέα.

Με βάση τους συνταγματολόγους, ένα άλλο κόμμα θα καταλάβει τη θέση αυτή με τους Σπαρτιάτες να παίρνουν μία έδρα σε κάποιον άλλο τομέα στον οποίο τα ποσοστά του είναι ικανοποιητικά.