Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Τετάρτη (19/04), υπερψήφισε τροπολογία που επιτρέπει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση υποδομών, όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, με 322 ψήφους υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια η τροπολογία του ΕΛΚ σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να κινητοποιηθούν κονδύλια άμεσα για την ενίσχυση των ικανοτήτων και των υποδομών στα σύνορα.

Ειδικότερα, την τροπολογία του ΕΛΚ για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ υπερψήφισαν 322 ευρωβουλευτές, 290 την καταψήφισαν και 20 απείχαν της ψηφοφορίας. Πλέον το θέμα θα τεθεί ξανά υπό επεξεργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνοντας υπόψη το κείμενο της τροπολογίας του ΕΛΚ που επιψηφίστηκε.

Την εξέλιξη σχολίασε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία με ανάρτησή της αναφέρει ότι «το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έδωσε μία ηχηρή απάντηση, καθώς κατέπεσε η τροπολογία Παπαδημούλη για τη μη χρηματοδότηση του φράκτη στον Έβρο και υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΛΚ που επιτρέπει τη χρηματοδότηση σχετικών υποδομών. Συνεχίζουμε, για την Ελλάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, χαρακτήρισε «θλιβερή» την προσπάθεια του κ. Παπαδημούλη και του ΣΥΡΙΖΑ «να δυσχεράνουν την επέκταση του φράχτη του Έβρου», και σημείωσε ότι το Ευρωκοινοβούλιο τοποθετήθηκε υπέρ της δυνατότητας χρηματοδότησης από την Ε.Ε.

Photo credits: Eurokinissi