Ανακοίνωση για την ποινική διερεύνηση και την πολιτική αντιπαράθεση επί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξέδωσε, τη Δευτέρα (06/03), το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για στόχος της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «να μείνει “εκτός κάδρου” η εγκληματική πολιτική που βήμα – βήμα προώθησαν όλοι τους».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επεσήμανε το εξής: «Στόχος τόσο των ενεργειών της κυβέρνησης, όσο και της βολικής κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είναι να μείνει “εκτός κάδρου” η εγκληματική πολιτική που βήμα – βήμα προώθησαν όλοι τους, αυτή του τεμαχισμού, της “απελευθέρωσης” και της ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.».

Ακόμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα πρόσθεσε: «Ό,τι και αν κάνουν, ο λαός καταλαβαίνει ποιες κυβερνήσεις υπήρξαν διαδοχικά οι “σταθμάρχες” αυτής της πολιτικής, που θυσιάζει την ασφάλεια και τη ζωή επιβατών και εργαζομένων στο βωμό της μείωσης του κόστους και τελικά των κερδών του επενδυτή».

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν συγκινούν κανέναν»

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έδωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο που έγινε την Κυριακή (05/03) στην Αθήνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τόνισε ότι «τα κροκοδείλια δάκρυα δεν συγκινούν κανέναν».

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε: «Τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Σήμερα, ύστερα από αυτή την τραγική, την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ίσως ελπίδα, ένας τόνος αισιοδοξίας είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, είναι οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Έτσι μόνο δεν θα παραγραφούν οι ευθύνες, έτσι μόνο δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, έτσι μόνο “θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο”, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στο κράτος, στον κρατικό μηχανισμό, στις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα όλες – της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ – στην ιδιωτική εταιρεία, στη μεγάλη αυτή μονοπωλιακή, ιταλική εταιρεία και βεβαίως στους άλλους, στους υπόλοιπους, όσους εμπλέκονται ατομικά σε αυτό το έγκλημα».

Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συμπλήρωσε: «Εμείς θα είμαστε εδώ συνεχώς, μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, μαζί με τη νεολαία, για να απαιτήσουμε αυτές οι ευθύνες να αποδοθούν, να απαιτήσουμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής των συνανθρώπων μας, της ευημερίας του λαού μας και κυρίως να ανοίξει ένας δρόμος με τον αγώνα μας και με τις πολιτικές μας επιλογές, έτσι ώστε να γίνει αυτό που λέμε, ο λαός να πάρει την εξουσία. Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό στο δρόμο της ανατροπής, ενάντια σε αυτό το σάπιο, διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας».