Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση που θα κάνει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Η δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά με πάσα επισημότητα, καθώς μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως προκύπτει από πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην Ελλάδα που ονειρεύεται να έχει φτιάξει ως το 2027. Μια Ελλάδα που θα έχει προχωρήσει πολλά βήματα μπροστά στην ψηφιοποίηση, που θα έχει σαφή μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και της οποίας οι πολίτες θα απολαμβάνουν καλύτερη δημόσια Υγεία και δημόσια Παιδεία.

Αυτά περιλαμβάνονται στο μακροπρόθεσμο σχέδιο Μητσοτάκη, ωστόσο υπάρχει και το βραχυπρόθεσμο. Έτσι, σήμερα περιμένουμε να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης με την επέκταση του market pass ως το τέλος του έτους, έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευπαθείς ομάδες και συνταξιούχους που δεν θα λάβουν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς, κατάργηση της περικοπής του 30% σε συνταξιούχους που εργάζονται.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την αναμόρφωση των μισθολογίων στον Δημόσιο τομέα ώστε από τις αρχές του 2024 ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 850 ευρώ.