Χωρίς σταματημό συνεχίζονται οι αντιδράσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την απόφαση να είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά τη Φωτεινή Πιπιλή. Η βουλευτής, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, κάλεσε τον Σερραίο πολιτικό να επιλέξει την αποχή από την εκλογική διαδικασία που πλησιάζει προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα και τους εκπροσώπους του.

«Να μας διευκολύνει ο Κώστας Καραμανλής και να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά το έμπειρο «γαλάζιο» στέλεχος, που ήρθε να προστεθεί στα «αδειάσματα» του πρώην υπουργού Μεταφορών.

Παπαδημητρίου: «Να τον βοηθήσει ο πρωθυπουργός»

Εχθές το βράδυ, μιλώντας στο Attica Tv, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ότι δεν μπορεί να πάρει την απόφαση και γι’ αυτό πρότεινε να τον βοηθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Νομίζω ότι για τον ίδιο πρώτα από όλα θα είναι καλύτερο, θα είναι πιο ήσυχος με την συνείδησή του. Νομίζω – και τον καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι χώμα – αν δεν μπορεί να πάρει την απόφαση, πρέπει να τον βοηθήσει ο πρωθυπουργός», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Αναταραχή μεταξύ Ρουσόπουλου – Καραμανλή

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις από τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον Γιώργο Κουμουτσάκο, οι οποίοι επίσης θεωρούν λάθος την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πάλαι ποτέ «εξ απορρήτων» του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή «κάρφωσε» τον πρώην υπουργό Μεταφορών με δηλώσεις που πραγματοποίησε. «Δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι ο 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010 αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι.

Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση» δήλωσε, με τον πρώην πρωθυπουργό πάντως να απαντά μέσω διαρροών.

Σημειώνεται ότι η δήλωση στο Open του Θόδωρου Ρουσόπουλου που «κάρφωνε» τον πρώην Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή σχετικά με την απόφαση του να είναι εκ νέου υποψήφιος παρά το δυστύχημα στα Τέμπη προκάλεσε την αντίδραση κύκλων του πρώην πρωθυπουργού που ξεκαθάρισαν ότι οι απόψεις Ρουσόπουλου δεν απηχούν τις δικές του.

Ειδικότερα, πηγή από το γραφείο του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του κυρίου Ρουσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσόπουλο προσωπικώς. Με τον τελευταίο να τονίζει ότι «παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό».

Κουμουτσάκος: «Αν ήμουν στη θέση του, δεν θα ήμουν υποψήφιος»

Όσον αφορά τον κύριο Κουμουτσάκο, μιλώντας στο Action 24, πήρε θέση για το αν πρέπει ή όχι ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής να είναι υποψήφιος στις εκλογές, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι «αν ήμουν εγώ σε ανάλογη θέση, μετά από μια τέτοια συντριβή δεν θα μπορούσα να συνεισφέρω στην εκλογική προσπάθεια της παράταξής μου».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «βεβαίως ο Κώστας Καραμανλής έχει δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε την επομένη του τραγικού δυστυχήματος στον θεσσαλικό κάμπο που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, αποδεχόμενος την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί. Παρ’ όλα αυτά, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε πως «η παραίτηση από τον υπουργικό θώκο εξαιτίας του βάρους της ευθύνης δεν έχει σχέση με τη συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες».