🗳️ Οι εκλογές θα γίνουν, ερώτημα είναι το πότε. Οι ίδιες πηγές που εμμένουν ότι… κάηκε η 9η Απριλίου, οι ίδιες βάζουν στοίχημα για τις 21 του Μάη. Άρα, μιας και μεσολαβούν πανελλαδικές, οι δεύτερες εκλογές (αυτές χωρίς απλή αναλογική) οδεύουν για 2 Ιουλίου. Υπάρχουν όμως και ερωτήματα.

🔢 Πρώτον, τι ξημερώνει τη Δευτέρα 3 Ιουλίου αν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αυτοδύναμη – δεδομένα θα είναι πρώτο κόμμα, βέβαια. Στην αντιπολίτευση περιμένουν, διαρρέουν περί επανάληψης της οικουμενικής κυβέρνησης Τζανετάκη και (το νιώθω στον περίγυρο), σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν και δηλώσεις περί Εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών.

📜 Μια πόλωση άνευ προηγουμένου που, ως έχει αποδείξει η (εκλογική ιστορία) βοηθά τα πρώτα δύο κόμματα και κυρίως το πρώτο. Μια πόλωση που έχει από το («βρώμικο» κατά το ΠΑΣΟΚ) ’89 να εμφανιστεί σε τέτοια ένταση και έκταση. Και δεν αναφέρω τυχαία τη χρονιά…

⁉️ Με κάμποσα «αν και εφόσον» βέβαια αλλά αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ στις δεύτερες εκλογές, αν το ΠΑΣΟΚ εμείνει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν (κυρίως αυτό) κι αν ο Αλέξης Τσίπρας επιμείνει ότι δεν θα συγκυβερνήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα -που δεν θα είναι-, πού οδηγούμαστε; Στον Αύγουστο, που είναι παχιές οι μύγες, και σε τρίτες εκλογές. Τραβηγμένο; Όχι δα και τόσο. Κι από Μαξίμου κι από Κουμουνδούρου, τα ίδια μου λένε.

🆚 Είπα «ΠΑΣΟΚ» και θυμήθηκα τι ταλαιπώρια τραβάει ο Νίκος Ανδρουλάκης με τους υποψήφιους και τις ανταρσίες τους. Μαθαίνω ότι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι πολύ ενοχλημένος καθώς στην Ανατολική Αττική, όπου άντε το κίνημα να βγάλει δύο έδρες το πολύ, προμοτάρουν οι «προεδρικοί» του κόμματος τον Γιάννη Σμέρο. Γιος παλιού πολιτικάντη ο Τζον, την ξέρει τη δουλειά.

⤵️ Ανάλογο θέμα έχει και ο Τσίπρας. Ενώ ο Πάνος Ρήγας είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι, αν κατέβει στη ∆υτική Αθήνα, δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο ο Γιάννης ∆ραγασάκης, εντέλει του την έφεραν από την Κουμουνδούρου. Έχοντας απέναντι και τις Έφη Αχτσιόγλου και Ρένα ∆ούρου, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

😩 Και, κρατήστε το, σε δεκάδες έδρες (αλλά και δήμους, κοντοζυγώνουν) έχουν προκληθεί ανάλογες έριδες και υπάρχουν ενοχλήσεις για τους ανθρώπους του Τσίπρα. Υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, κυρίως. Άραγε τα γνωρίζει ο πρόεδρος ή του τα λένε διαφορετικά;

Κώστας Καραμανλής. Μου λένε ότι στην επόμενη Βουλή, που θα επανεκλεγεί φυσικά, θα μείνει εκτός υπουργοποίησης. Κουβεντιάστηκε στο Μαξίμου, από ανθρώπους του προέδρου. Και δεν είναι παράξενο να συμβεί, μετά τα Τέμπη.

✈️ Για δουλειά κι όχι για να κάνει δηλώσεις πήγε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Δεν μίλησε σε κανένα δημοσιογράφο και οι επισκέψεις του δεν συνοδεύτηκαν από κάμερες. Άλλωστε, τα είπε όλα σήμερα στη συνέντευξη Τύπου.

🤡 Δεν άργησαν οι… κωλοτούμπες στον ΣΥΡΙΖΑ. Προχθές ο Νίκος Φίλης στη Βουλή κατηγόρησε ότι η κυβέρνηση δολοφόνησε τα παιδιά στα Τέμπη και χθες τα πήρε όλα πίσω (φυσικά). «Η κυβέρνηση έχει πολιτικές ευθύνες, το τόνισα για το έγκλημα το οποίο συνέβη και το οποίο η Δικαιοσύνη θα δείτε ότι θα παραπέμψει για ενδεχόμενο δόλο τους κατηγορούμενους – και όχι για απλή αμέλεια ή βαριά αμέλεια», είπε. Βέβαια, αν κάποιος ακούσει την τοποθέτησή του είναι σαφές ότι αναφερόταν σε κυβερνητικά στελέχη…

🙏 Κράτησε το θέμα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – κι αυτό τον τιμά. Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης είχε προσωπική σχέση με τον Γιώργο Κουτσούμπα, τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας που ήτησε αυτό το δρομολόγιο, προκειμένου να βρεθεί κοντά στις κόρες του που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη. Και δεν έφτασε ποτέ… Ο Κατρίνης επισκέφθηκε την οκεία του προκειμένου να συλλυπηθεί τη γυναίκα και τα τρία του παιδιά.

🙌 Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως είχε προγραμματίσει από καιρό, θα κάνει την τακτική του επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Προ Τεμπών, αυτή η συνάντηση ήταν για να διαλυθεί η Βουλή και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις 9 Απριλίου. Πλέον το σενάριο έχει… καεί και θα είναι εθιμοτυπικό το ραντεβού.

☎️ Δεν αργούν οι πρώτες… μετα-Τεμπών δημοσκοπήσεις. Και στα δύο μεγάλα κόμματα θεωρούν, προεξοφλώντας (και σωστά) ως πλασματικούς τους αριθμούς που θα δημοσιευτούν: η οργή του κόσμου είναι έκδηλη. «Ενας στους δύο μας το κλείνει στα μούτρα» μας μετέφερε στέλεχος δημοσκοπικής εταιρείας…