Οι υποψήφιοι δήμαρχοι τρέχουν στον δήμο Θεσσαλονίκης για να κλείσουν υποψηφίους, καθώς ο χρόνος που απομένει για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων τους είναι περιορισμένος. Παράλληλα, λαμβάνουν χώρα διάφορες συζητήσεις τόσο σε επίπεδο παρατάξεων όσο και σε επίπεδο κομμάτων – για τη δυνατότητα συγχωνεύσεων, προκειμένου να ισχυροποιηθούν κάποιες υποψηφιότητες.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door: «Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας φαίνεται ότι θα είναι τελικά εκείνος που θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνον επειδή είναι το φαβορί για επανεκλογή αλλά διότι με το περιβάλλον Μητσοτάκη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και θεωρείται μάλιστα ότι συνέβαλε και στη βελτίωση των ποσοστών του κόμματος στον δήμο και την Α’ Θεσσαλονίκης στις φετινές εκλογές».

Τα άλλα κόμματα είναι μπερδεμένα ακόμη. Η διακριτική προσπάθεια σύμπλευσης των παρατάξεων του Στέλιου Αγγελούδη και του Σπύρου Πέγκα δεν τελεσφόρησε μιας και αμφότεροι έχουν προχωρήσει πολύ πια και είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουν πίσω…