Η στήριξη στην Εφη, ο σύζυγος και το κίνητρο για Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Χαρίτσης όχι μόνο δεν θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά (με ανάρτησή του) εξέφρασε τη στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου για την ηγεσία. Μια σύμπλευση την οποία είχε αποκαλύψει προ ημερών η στήλη.Ο Χαρίτσης είναι το δεύτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τον Νάσο Ηλιόπουλο, που δηλώνει ότι θα στηρίξει την Αχτσιόγλου.

Κακά τα ψέματα, η όμορφη Έφη θεωρείται επί δικαίω μεγάλο φαβορί της κούρσας διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ – η εκλογή θα διεξαχθεί πιθανότατα (εφόσον είναι περισσότεροι από δύο υποψήφιοι) στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου. Εκτός εάν στην Κεντρική Επιτροπή υπερψηφιστεί η συμβιβαστική πρόταση για μικρή παράταση και διεξαγωγή των δύο γύρων στις 24 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου.

Μετά την ανακοίνωση της δικής της υποψηφιότητας, ακολουθεί αύριο εκείνη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ στην συνεδρίαση της Κ.Ε, το Σαββατοκύριακο, θα ανοίξει τα χαρτιά του και ο Νίκος Παππάς. Ο Παύλος Πολάκης το σκέφτεται, ωστόσο, θεωρείται μάλλον βέβαιο πως θα κάνει το βήμα. Μάλιστα, ακόμη κι αν αρκετοί δεν τον… πάνε ή δεν θα τον ψηφίσουν, θέλουν τον «αψύ Κρητικό» υποψήφιο διότι μπορεί να κινητοποιήσει ένα προσωπικό εκλογικό ακροατήριο.

ΣΥΡΙΖΑ

Άλλωστε, πάνω από 150.000 ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα, ένας αριθμός που μοιάζει όνειρο… φθινοπωρινής νυκτός για τις προσεχείς αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αχτσιόγλου θα είναι στον δεύτερο γύρο. Φτιάχνει ήδη το επιτελείο της και, ως μαθαίνω, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επικοινωνιολόγος Νίκος Μαραντζίδης συμφώνησε να συμμετέχει. Μαζί της θα είναι και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όχι όμως και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τον σύζυγό της να μένει στο παρασκήνιο. Ειρήσθω εν παρόδω τα περί διαστάσεως του ζεύγους είναι, ως έμαθα, παντελώς ψευδή.

Το ερώτημα είναι με ποιόν από τους άλλους συνυποψηφίους θα μπει στον β’ γύρο η Εφη. Στα πηγαδάκια, οι προβλέψεις αναφέρουν πως η 38χρονη υποψήφια θα αγγίξει το 50% αλλά δεν θα το φτάσει, και στη συνέχεια θεωρούν πως οι Παππάς, Τσακαλώτος και Πολάκης περίπου θα μοιραστούν το υπόλοιπο ποσοστό. Με φαβορί τον Παππά, πλέον…

ΣΥΡΙΖΑ – Η παραδοχή Παππά (με 4 χρόνια καθυστέρηση)

Ο οποίος Παππάς… μαρτύρησε χωρίς ξύλο. Του πήρε μόλις τέσσερα χρόνια για να παραδεχθεί ότι «πληγώσαμε τη μεσαία τάξη και την πληγώσαμε σημαντικά. Τα 37 δισ. που μαζέψαμε ήταν η άλλη όψη μιας υπερφορολόγησης».

Κάλλιο αργά…

Αστυνομία ναι, έφιππη όχι…

Δεύτερο… κρούσμα ασυνεννοησίας στη νέα κυβέρνηση μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Μετά το… αντάρτικο του Γιώργου Φλωρίδη αναφορικά με το ακαταδίωκτο των τραπεζών, ανακοινώθηκε μεν από τον Νότη Μηταράκη αλλά τελικά… δεν θα συσταθεί έφιππη αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, όπως το… μάζεψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός πρότεινε τη σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία, ωστόσο η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ερώτημα είναι γιατί χθες ο Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο, ανέφερε ως δεδομένο ότι θα δημιουργηθεί σώμα έφιππης αστυνομίας από το 2024, με 6 άλογα και 10 αστυνομικούς αναβάτες, η οποία δεν θα αναλάμβανε περιπολίες, αλλά το πεδίο δραστηριότητάς της θα ήταν κυρίως τελετουργικό, δηλαδή της συμμετοχής σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις, κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε άλλα σημεία, τουριστικού ενδιαφέροντος.

https://twitter.com/mulatu18/status/1679158921225818119

Κοντολογίς, δεν συνεννοούνται…

Το σημαντικό είναι το τέλος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Το εξίσου σημαντικό ότι ο Μηταράκης υπέγραψε ήδη το σχετικό έγγραφο χωρίς να ενημερώσει.

Όσο για την τύχη των 1.060 προσληφθέντων ειδικών φρουρών; Θα περάσουν από ειδική εκπαίδευση προκειμένου να βρεθούν σε θέση να αποτινάξουν τα πράσινα της ΟΠΠΙ, να ντυθούν στα μπλε και να διαχυθούν σε τμήματα και ομάδες του πεδίου.

Μοίρασαν τα γραφεία στου Μαξίμου

Οι μετακομίσεις ολοκληρώθηκαν και το Μέγαρο Μαξίμου είναι έτοιμοι, με τους νέους υπουργούς και τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχουν εγκατασταθεί ήδη στο κτίριο.

Στο ισόγειο βρίσκεται το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου, ο οποίος είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του. Παρακάτω, στο υπόγειο είναι τα γραφεία του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, της διευθύντριας επικοινωνίας του Κύρας Κάπη και του λογογράφου Γιάννη Βλαστάρη. Στον 1ο όροφο βρίσκονται πλέον δύο από τους τρεις υπουργούς Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, όπως και ο το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη. Ο τρίτος υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης έχει το δικό γραφείο του στην οδό Ζαλοκώστα…

Viral(s)

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Από το Βίλνιους. Για το πόσο στο ΝΑΤΟ… καίγονται για το ζήτημα της Ουκρανίας. Η εικόνα του μοναχικού Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε viral…

ΣΥΡΙΖΑ

Και όχι μόνο. «Ο Βλαντιμίρ και εγώ…» είπε o Τζο Μπάιντεν, παραπέμποντας στον Πούτιν, και αφού έκανε μια μικρή παύση, αναφέροντας πως «δεν θα πρέπει να παρουσιάζω τέτοια εξοικείωση», συνέχισε σε πιο επίσημο ύφος: «Ο κύριος Ζελένσκι και εγώ μιλήσαμε για το είδος των εγγυήσεων που θα μπορούσαμε να παρέχουμε».

Γκαραντί «γαλάζιος» ο Ζέρβας

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι τρέχουν στον δήμο Θεσσαλονίκης για να κλείσουν υποψηφίους, καθώς ο χρόνος που απομένει για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων τους είναι περιορισμένος. Παράλληλα, λαμβάνουν χώρα διάφορες συζητήσεις τόσο σε επίπεδο παρατάξεων όσο και σε επίπεδο κομμάτων – για τη δυνατότητα συγχωνεύσεων, προκειμένου να ισχυροποιηθούν κάποιες υποψηφιότητες.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας φαίνεται ότι θα είναι τελικά εκείνος που θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνον επειδή είναι το φαβορί για επανεκλογή αλλά διότι με το περιβάλλον Μητσοτάκη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και θεωρείται μάλιστα ότι συνέβαλε και στη βελτίωση των ποσοστών του κόμματος στον δήμο και την Α’ Θεσσαλονίκης στις φετινές εκλογές.

Τα άλλα κόμματα είναι μπερδεμένα ακόμη. Η διακριτική προσπάθεια σύμπλευσης των παρατάξεων του Στέλιου Αγγελούδη και του Σπύρου Πέγκα δεν τελεσφόρησε μιας και αμφότεροι έχουν προχωρήσει πολύ πια και είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουν πίσω. Ανάλογες ζυμώσεις έγιναν το προηγούμενο διάστημα και μεταξύ των παρατάξεων του Δρόσου Τσαβλή και του Γιώργου Ορφανού, επίσης χωρίς κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Στην Αθήνα ο Μενέντεζ

Οι πληροφορίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού θέλουν κλεισμένη και οριστική την επίσκεψη στη χώρα μας του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Από τις 4 Αυγούστου.

Πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη ενός πολύτιμου συμμάχου της Ελλάδας, ο οποίος συχνά-πυκνά ασκεί οξύτατη κριτική στην Τουρκία για τις προκλητικές της ενέργειες, ανέκοψε το τουρκικό αίτημα για την αγορά F-16 και είχε πει το «ναι» για την προμήθεια F-35 στη χώρα μας. Είχε έρθει και πέρυσι και μάλιστα πραγματοποίησε μια ιδιαίτερης σημασίας επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζορτζ Τσούνη. Μαζί του και η αρμενικής καταγωγής σύζυγός του Ναντίν Αρσαλιάν.

Δια την υπογραφήν,
Back door
backdoorintro@gmail.com