Μητσοτάκης: Τα άλογα θα μείνουν στον στάβλο…

Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αλήθεια είναι πως ο πρωθυπουργός είχε κατηγορηθεί εν αδίκω, ότι δεν φρόντισε να πει, για να το πούμε ωμά, έναν καλό λόγο για τον Αλέξη Τσίπρα μετά την παραίτησή του. Εν αδίκω διότι την είχε πει εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Τον είχε, σε συνέντευξή του, χαρακτηρίσει «έξυπνο πολιτικό αντίπαλο». ΟΚ, δεν έσταξε και μέλι με την παραίτηση Τσίπρα, ωστόσο χθες στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην «ισχυρή προσωπικότητα» του τέως αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Και, ευλόγως, «έπαιξε» πολύ.

Ωστόσο δεν ήταν αυτή η καλύτερη ατάκα, όσο αυτή για τον Νότη Μηταράκη μετά τη διπλή γκάφα του υπουργού του με την έφιππη αστυνομία αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία. «Για την έφιππη, ίσως πρέπει να ζητήσω καμήλες για τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία. Ενδιαφέρουσα ιδέα η έφιππη, αλλά δεν χρειαζόμαστε. Τα άλογα θα μείνουν στον στάβλο…».

Μητσοτάκης

Προχθές λοιπόν ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε τη σύσταση έφιππης αστυνομίας και τον… ακύρωσαν μέσα σε χρόνο dt. Παράλληλα είχε πει ότι καταργείται η άρτι συσταθείσα πανεπιστημιακή αστυνομία. Χθες ανακοινώθηκε δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου πως δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, το είπε και το βράδυ στον ΣΚΑΪ ο Μητσοτάκης.

Κακή αρχή υπουργέ μου, πολύ κακή…

Τι είδους διαδοχή έχει στο μυαλό ο Τσίπρας;

Προφανώς και ο Αλέξης Τσίπρας θα απέχει διακριτικά από τη διαδικασία διαδοχής του. Μάλιστα μαθαίνω ότι ετοιμάζεται για πολυήμερες διακοπές, το δικαιούται άλλωστε – και κυρίως οι δύο γιοι του που στερήθηκαν επί μακρόν τον μπαμπά τους.

Ο τέως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήδη αραίωσε τις εμφανίσεις του στα κομματικά όργανα και στη Βουλή και δεν θέλει να φανεί ότι δίνει το δαχτυλίδι σε κάποιον. Το δίνει όμως; Από το περιβάλλον του επιμένουν ότι δεν υπάρχει «δικός του» υποψήφιος, καθώς και την Εφη Αχτσιόγλου και τον Νίκο Παππά τους θεωρεί άτομα πολύ κοντά του.

Αν θέλετε πάντως εκτίμηση, έστω 51-49 ο Τσίπρας θα ήθελε να καταλήξει το κόμμα στα χέρια της Εφης, πιστεύοντας (το έχει πει σε άνθρωπό του) ότι θα κάνει αρκετά από όσα δεν κατάφερε ο ίδιος. Εσωκομματικά. Το γιατί δεν τα κατάφερε, είναι μια άλλη, μακρά ιστορία…

Εν τούτω… Νίκα

Τίποτε, ως φαίνεται, δεν έχει κριθεί οριστικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον υποψήφιο, με χρίσμα της ΝΔ περιφερειάρχη. Χθες ο νυν Παναγιώτης Νίκας, πέρασε τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ως διέρρευσε κατόπιν, αφορούσε φυσικά στην υποψηφιότητα που θα στηρίξει η ΝΔ (που, ως έχουμε αποκαλύψει, τείνει προς τον «σαμαρικό» Δημήτρη Πτωχό) και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Μητσοτάκης

Εκτιμάται πλέον ότι σε περίπτωση που ο Νίκας δεν είναι υποψήφιος αυτό θα αποτελεί «μια καθαρά δική του προσωπική απόφαση», όπερ μεθερμηνευόμενον του ρίχνουν το γάντι αν θέλει να κατέβει ως ανεξάρτητος. Κι αυτό, με τη δημοτικότητα του Νίκα στην περιοχή, δεν θα βγει σε καλό…

Ο, δε, γιος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστας Σαμαράς, διοχέτευσε πως τα σχετικά σενάρια περί εμπλοκής του στην περιφέρεια Πελοποννήσου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η επιτροπή…

Ειρήσθω εν παρόδω, με απόφαση Μητσοτάκη ορίστηκε η επιτροπή για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον Γιάννη Σμυρλή, γενικός διευθυντής της ΝΔ. Καμιά… 20αριά άτομα την απαρτίζουν, ως μέλη, ανάμεσά τους ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.

…και η Πάτρα

Στο πεδίο των υποψήφιων δημάρχων, οι Κώστας Μπακογιάννης και Κωνσταντίνος Ζέρβας (ως αναφέραμε από χθες) θα υποστηριχθούν από τη Ν.Δ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Σπαζοκεφαλιά αποτελεί ο εκλεκτός για την Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ σχεδιάζει να χτυπήσει την παντοδυναμία του κομμουνιστή δημάρχου Κώστα Πελετίδη κατεβάζοντας ως υποψήφιο δήμαρχο τον Ανδρέα Κατσανιώτη που το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.. Επιπλέον, το χρίσμα επιχειρούν να αποσπάσουν και οι Απόστολος Σβόλης και Πέτρος Ψωμάς, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους…

Τίμησε τον πρόωρα χαμένο φίλο του…

Στις Κάτω Ασίτες και στη Μονή Γοργολαίνη βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για να βαφτίσει τον μικρό Κώστα Τριανταφυλλάκη και να δέσει και με δεσμούς συγγενικούς τη σχέση χρόνων με τη γνωστή οικογένεια των Ασιτών.

Άλλωστε η στενή και αδελφική του σχέση με τον Κωστή Τριανταφυλλάκη που τόσο άδοξα και αιφνίδια διεκόπη, όταν σε ηλικία μόλις 26 ετών ο καλό του φίλος «έφυγε» από τη ζωή μετά από καρδιακό επεισόδιο, δεν βγήκε από το μυαλό του Ανδρουλάκη που όλα αυτά τα χρόνια θυμάται με συγκίνηση τον παιδικό του φίλο.

Μητσοτάκης

Έτσι όταν η οικογένεια του ζήτησε να επισφραγίσει τη σχέση χρόνων που διατηρεί με τα μέλη της, δίνοντας μάλιστα στο βαφτιστήρι το όνομα του καρδιακού του φίλου, ο Ανδρουλάκης δεν θα μπορούσε να λείψει και να τιμήσει και τον αδικοχαμένο φίλο του. που έφυγε τόσο ξαφνικά και πρόωρα τον Δεκέμβριο του 2008. Έτσι, βάφτισε το παιδί του αδελφού του και πλέον ο ανιψιός του φέρει το όνομα του Κώστα Τριανταφυλλάκη.

Backdoorιές

  • Ακούω, έντονα, από χθες ότι ο Χάρης Καστανίδης ετοιμάζει έξοδο από το ΠΑΣΟΚ τύπου Λοβέρδου.
  • Σε χρόνιο πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί η παρουσία των αγριογούρουνων στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ως διάβασα στο theopinion.gr. Τα εν λόγω ζώα δεν εμφανίζονται μόνο σε περιοχές του συγκεκριμένου δήμου, αλλά και σε σημεία του δήμου Ωραιοκάστρου, Θέρμης, αλλά και Θεσσαλονίκης.
  • Υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης θα είναι ο γιος του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού, Στράτος, ακολουθώντας τα πολιτικά χνάρια του πατέρα του, ο οποίος πριν εκλεγεί βουλευτής Ξάνθης (και γίνει μέλος του υπουργικού συμβουλίου επί κυβέρνησης Καραμανλή) είχε δραστηριοποιηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως νομαρχιακός σύμβουλος στον νομό.
  • Με ανάρτησή της η Λούκα Κατσέλη καλωσόρισε την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «γενναία και αξιόλογη γυναίκα», η οποία «διαθέτει στέρεη επιστημονική συγκρότηση».
  • Κοντά σε συμφωνία με τη «Ναυτεμπορική» του Δημήτρη Μελισσανίδη βρίσκεται η Πόπη Τσαπανίδου, για τον ρόλο σχολιάστριας, ίσως και με διευθυντικό πόστο.
  • Να τα λέμε αυτά. Τις προάλλες ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι ετοιμάζει λεπτομερή απογραφή των βιομηχανικών κτιρίων που έχουν εγκαταλειφθεί – σε ολόκληρη την χώρα, ώστε να είναι έτοιμα για πιθανούς επενδυτές. Έξυπνο. Αλλά δεν θα του φτάσει μια ζωή…
  • Την υποστήριξή της στον Γιάννη Σγουρό και στην παράταξη Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε το Κίνημα Κοινωνία Αξιών του Στέλιου Φενέκου ενόψει αυτοδιοικητικών. Τον Σγουρό λογικά θα τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής.

Δια την υπογραφήν,
Back door
backdoorintro@gmail.com