Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει ένα τρίγωνο ισορροπιών. Στο πλαίσιο των αλλαγών ο Νίκος Δένδιας ανέλαβε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Για την ακρίβεια επιστρέφει στο υπουργείο Άμυνας, μετά από σειρά ετών.

Η τοποθέτηση του θα έχει στόχο να χτίσει δεσμούς με τον τούρκο ομόλογο του, Γιασάρ Γκιουλέρ, αλλά και να διαχειριστεί εκ των πραγμάτων την κατάσταση που διαμορφώθηκε με την είσοδο των υπερεθνικιστικών δυνάμεων στη Βουλή και τις δυνάμεις που ενδεχομένως θα μπορούσαν να απελευθερώσουν. Δυνάμεις που θα μπορούσαν να θεωρήσουν την άνοδο των εν λόγω κομμάτων ως «ευκαιρία».

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door: «Ο Δένδιας θεωρείται ικανός να ελέγξει φωνές που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να ξεφύγουν από το πλαίσιο που θα θέσει ο Μητσοτάκης για την στάση της Αθήνας απέναντι στην Άγκυρα και θα αφορά τόσο στις κινήσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και του Υπουργείο Εξωτερικών.

Δεδομένου, δε, ότι το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών είναι διαφορετικό, αλλά οι διεκδικήσεις της Τουρκίας και οι θέσεις της Ελλάδας δεν έχουν αλλάξει οι ισορροπίες παραμένουν λεπτές».