Δεν θα γίνει το debate

Η αλήθεια είναι, και οι πηγές μου δεν με διαψεύδουν, πως μετά την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας είχαν και πολύ όρεξη για debate. Και αμφότεροι έδωσαν οδηγίες στους εκπροσώπους τους στη διακομματική αφενός να αναβληθεί η προγραμματισμένη για χθες «τηλεμαχία», αφετέρου να μην το… πιέσουν και πολύ το πράμα αν δεν έβγαινε ημερολογιακά.

Και δεν βγαίνει. Η μόνη λύση ήταν μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπου υπήρξαν διαφωνίες. Κι από Δευτέρα, τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών, όλοι οι αρχηγοί έχουν πιεσμένο πρόγραμμα με περιοδείες και ομιλίες. Οι μόνοι που θέλουν πραγματικά το debate είναι οι της Ελληνικής Λύσης ώστε να… παίξουν μονότερμα τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες, από όπου ψάχνουν ψήφους.

Οσο για το δημοσιογραφικό παρασκήνιο; Η Ράνια Τζίμα ήταν η πρώτη που έφερε ενστάσεις για το εάν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το debate ή όχι με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας γύρος τηλεφωνημάτων μεταξύ τους, τον Γιώργο Παπαδάκη να συμφωνεί και τους άλλους κάπου… στη μέση. Και οι έξι όμως ζητούν να γίνει κανονικά την προσεχή Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Έχει βέβαια Γαλλία – Ελλάδα για τα προκριματικά του Γιούρο εκείνο το βράδυ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί την τραγωδία – και θα το πληρώσει

Για τον άλλοτε ντουντούκα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που την… έπεσε στην κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τα είπαμε από χθες. Άλλη μια αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Φιντάνι ο σγουρομάλλης. Το θυμήθηκε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θυμήθηκε πως ο «νεολαίος» που είχε το φραστικό επεισόδιο με την ΠτΔ ήταν, όπως φαίνεται, από αυτούς που είχαν προσαχθεί από τις Αρχές για την εισβολή στο πολιτικό του γραφείο το 2014.

Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει το ότι εργαλειοποιεί και την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου. Προφανώς, στοχοποιώντας το λιμενικό, δεν έχουν καταλάβει στην Κουμουνδούρου ότι έρχεται μεγαλύτερη πανωλεθρία στις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Δεν έχουν πάρει το μήνυμα των προηγούμενων εκλογών, δεν αντιλήφθηκαν ότι η πανωλεθρία που υπέστησαν ήταν απόρροια της τοξικότητας και της μηδενιστικής αντιπολίτευσης που άσκησαν επί μια τετραετία.

Παρόμοιους υπαινιγμούς έκανε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος χαρακτήρισε «έγκλημα» το πολύνεκρο ναυάγιο, ενώ καταλόγισε ευθύνες τόσο στη Frontex όσο και στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έγκλημα από ποιον; Είστε σοβαροί;

Στρουθοκαμηλισμός με την ελληνική ακροδεξιά

Ο (πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, για να μη ξεχνιόμαστε) Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν αναγνωρίζει, λέει, το τριήμερο εθνικό πένθος διότι ήταν πολίτες τρίτων χωρών και το ναυάγιο συνέβη σε διεθνή ύδατα. Και τέτοιοι (υπ)άνθρωποι κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογές. Ακροδεξιοί. Ρατσιστές. Τέτοιους μάζεψε στον Πατριωτική Συνασπισμό ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, τέτοια είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου, τέτοιοι είναι οι Σπαρτιάτες τέτοιους μάζεψε ο Δημήτρης Νατσιός της Νίκης που προέβη χθες σε μια εμετική ανάρτηση περί εκκαθαρίσεων.

ακροδεξιά

Ο στρουθοκαμηλισμός δεν βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. Μπορεί να στείλαμε τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη φυλακή ωστόσο η ακροδεξιά (όπως και η ακροαριστερά) και ζει και βασιλεύει στον μάταιο τούτο τόπο. Και όποιος δεν το βλέπει, ας φορέσει γυαλιά.

Αναλογιστείτε ότι ο Νατσιός είναι θεολόγος. Έτσι δηλώνει τουλάχιστον. Και ενώ δεν βρήκε να πει λέξη για τον τραγικό θάνατο τόσων εκατοντάδων αθώων ψυχών, θέλει να μπει και στη Βουλή…

Σημειώνω επίσης ότι τους Σπαρτάτες δεν τους ήξερε η μάνα τους και έγιναν γνωστοί ως κόμμα μόλις προ δέκα ημερών όταν «τουίταρε» σχετικά ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Άτομα περιορισμένων γνώσεων και IQ κατεβαίνουν στις εκλογές ζητώντας την ψήφο και πουλώντας εθνική συνείδηση προς άγρα ψηφοφόρων-προβάτων. Όπως λέει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γιατί «αυτοί είστε».

Μόνη θετική εξέλιξη, η αλληλοεξουδετέρωση αυτών των δυνάμεων στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Δεν μας χε… ρε Ζωή;

Θυμάστε την προτροπή του τεράστιου Τζίμη Πανούση «δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα;». Ποιητική αδεία χρησιμοποιείται κάλλιστα για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μαδάει τη μαργαρίτα για να επιστρέψει μετά από οκτώ χρόνια στη Βουλή. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε χθες (στο Mega) και υποστήριξε ότι η επίθεση στον σύντροφό της Διαμαντή Καραναστάση ήταν προσωπική και κανιβαλική.

Δηλαδή θέλει η Ζωή να βγάζει από τις λίστες πρώτους σε σταυρούς ετσιθελικά, να βάζει τον… γκόμενο κι εμείς να κλείνουμε τα μάτια; Να λέμε, όλα καλά;

Έχει κι άλλο… Δέχτηκα, είπε, μια επίθεση ως γυναίκα αρχηγός κόμματος. Κάπου όπα με την καραμέλα. Ουδείς ψέγει την Κωνσταντοπούλου επειδή είναι γυναίκα, ουδείς. Δηλαδή αν ήταν επικεφαλής ο Καραναστάσης και φύτευε τη Ζωΐτσα πρώτη σε ψηφοδέλτιο με λίστα, θα λέγαμε άλλα; Φυσικά και όχι.

Το παίζει καλά το παιχνίδι της δημιουργίας εχθρών η Κωνσταντοπούλου. Κάτι έμαθε από τη θητεία της δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Πού στοχεύει το ΠΑΣΟΚ

Στη Χαριλάου Τρικούπη προχωράνε με ούριο άνεμο προς την επόμενη αναμέτρηση μετά την αναζωπύρωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες της 21ης Μαΐου, ωστόσο το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, φαινόμενα χαλαρότητας, έπαρση και αλαζονεία – η οποία παρατηρήθηκε μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να διατηρήσει το προβάδισμα στις έξι περιφέρειες που προσπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέλαβε στη δεύτερη θέση στην προτίμηση των ψηφοφόρων. Ήτοι, σε Χίο, Δράμα, Κιλκίς, Λακωνία, Λασίθι και Ρέθυμνο.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να διευρύνει αυτό το προβάδισμα και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και σε άλλες περιφέρειες, όπου το ΠΑΣΟΚ μπορεί να «τερμάτισε» πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι διαφορές κυμάνθηκαν μεταξύ 1,1 και 2,1 μονάδων. Όπως δηλαδή της Λέσβου, των Δωδεκανήσων, της Χαλκιδικής, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και του Ηρακλείου.

Αντίθετα, σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου (Α’ Αθηνών, Βόρειο, Νότιο και Δυτικό Τομέα Αθηνών), το ΠΑΣΟΚ «είδε» το βράδυ των εκλογών την «πλάτη» όχι μόνο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και του ΚΚΕ, καθώς ήλθε 4ο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου κατέγραψε μια από τις χειρότερες επιδόσεις του πανελλαδικά (7,94%), με το κόμμα να τερματίζει στην τέταρτη θέση, δηλαδή πίσω και από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως μεγαλύτερη επαφή με τις παραγωγικές ομάδες που ζουν και εργάζονται εκεί, επισκέψεις σε τράπεζες, υπουργεία, νοσοκομεία, εμπορικούς δρόμους και λαϊκές αγορές, καθώς και εκδηλώσεις σε αρκετά κομβικά σημεία του Λεκανοπεδίου.

Backdoorιές

  • Διάβασα στο καλά ενημερωμένο morningview.gr για κυλιόμενη δημοσκόπηση που έφτασε τις προάλλες σε κόμμα: ΝΔ 44%, ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, ΠΑΣΟΚ 13%, ΚΚΕ 7,5%, Πλεύση Ελευθερίας 4,5%, Νίκη 3,5% και εκτός Βουλής η Ελληνική Λύση με 2,5% , οι Σπαρτιάτες 2% και ο Πατριωτικός Συνασπισμός στο 0,8%. Ενδιαφέρον…
  • Είτε από απειρία, είτε από αβλεψία, όπως διάβασα χθες στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκρότησε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο δεν υπήρχαν τρεις υποψήφιοι από τους ειδικούς καταλόγους των αποδήμων– ο ένας πρέπει να είναι στις τρεις πρώτες θέσεις μάλιστα – όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Εντέλει απέστειλε συμπληρωματική λίστα!
  • Τη μεταφορά του υφυπουργείου Αθλητισμού από το Πολιτισμού στο Παιδείας, με ξεχωριστό αναπληρωτή υπουργό, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο TheTOC. Μη λέμε τα ίδια, τελειωμένος είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης. Και ο Κυριάκος Πιερρακάκης κατά 95% θα είναι στο Παιδείας…
  • Το προσπάθησε, ομολογουμένως φιλότιμα, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης τ0υ ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει ένα βίντεο στο Tik Tok, ο άνθρωπος αλλά εντέλει εμφανίζεται περπατά μόνος και έρημος σε κάτι άδεια πεζοδρόμια και ένα σήμα του ΣΥΡΙΖΑ… ανάποδα. Και σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας υποψήφιος της ΝΔ που δεν έχει creative ομάδα για τα social media του. Καταλάβατε τη διαφορά;
  • Ο αντιπρόεδρος της Νίκης, ως έγραψε η «Καθημερινή», ο Γεώργιος Ρούντας, που πήρε… εσωτερική μεταγραφή από την Κόρινθο στη Λάρισα για να εκλεγεί βουλευτής, στα φοιτητικά του χρόνια στη Νομική υπήρξε σκληρός και πιστός ΔΑΠίτης, επί προεδρίας τότε του Γιώργου Παπανικολάου.

Δια την υπογραφήν, Back door
E-mail: backdoorintro@gmail.com