Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σε τρεις μήνες (δείτε και το εξαιρετικό θέμα του site με όλες τις υποψηφιότητες και τα φαβορί και στις 13 περιφέρειες) και η Πελοπόννησος ήδη βράζει. Ο Παναγιώτης Νίκας είναι ο νυν περιφερειάρχης, πανίσχυρος και η επανεκλογή του δεδομένη παρά τη νέα κάθοδο του τέως περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη (ως ανεξάρτητος). Ωστόσο από το Μαξίμου υποδεικνύουν τον Δημήτρη Πτωχό, άγνωστο στο ευρύ κοινό της περιφέρειας πλην Μεσσηνίας, εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά και επιστήθιος φίλος με τον νέο ισχυρό παίκτη στο Μέγαρο Μαξίμου, Σταύρο Παπασταύρου.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door: «…Έμαθα όμως πως ο Σαμαράς δεν θέλει απλά να δει τον… δικό του περιφερειάρχη. Θέλει να δει και τον γιο του, Κώστα Σαμαρά, αντιπεριφερειάρχη καθώς αναμένεται να κατέβει υποψήφιος. Αντιπεριφερειάρχης τώρα, περιφερειάρχης το 2028 και βουλευτής ως το 2030 – ίσως και νωρίτερα.

Μεσσηνιακή υπόθεση με τον πρώτη δήμαρχο Καλαμάτας, Νίκα, να είναι σε κόντρα πλέον με το σαμαρικό μπλοκ. Και στο Μαξίμου ήδη έχουν πονοκέφαλο.

Εκτίμηση της στήλης είναι πως αν ο Νίκας δεν πάρει το χρίσμα, θα κατέβει ως ανεξάρτητος – και ο Τατούλης ήδη τρίβει τα χέρια του…».