Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά τις τελευταίες, καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού ενώ αν και δεν έχουν «βγει» περισσότερες πληροφορίες στο φως της δημοσιότητας για τη συζήτησή τους, η «παρέμβασή» του μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται.

Σύμφωνα, με πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό, ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης που τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο. Στη συνάντηση, που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική που είχαν ύστερα από την εκλογή του νέου προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ραντεβού Τσίπρα-Κασσελάκη ήρθε μόλις μία ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε ο πρώτος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά και την αρνητική απάντηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη όταν είχε ζητήσει ραντεβού πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του νεοεκλεγέντος προέδρου ήταν αυτή που άσκησε ασφυκτική πίεση, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζήτησε ξανά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή ήταν όσα ακολούθησαν της δήλωσης Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.